1 januari 2015 einde Chipknip, en dan?

  • update:  
  •  
Per 1 januari 2015 stopt de Chipknip als betaalproduct. Indien u tot (en met) 31 december 2014 nog gebruik maakte van de Chipknip leest u hieronder hoe het beëindigingsproces verloopt.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

​Betalen met de Chipknip

Het is nog tot en met 31 december 2014 mogelijk om te betalen met de Chipknip. Vanaf 1 januari 2015 worden geaccepteerde transacties niet meer uitbetaald. Zorg er dan ook voor dat uw automaten na 1 januari 2015 geen Chipkniptransacties meer accepteren.

Afstorten van transacties

U heeft tot 7 januari 2015 de mogelijkheid om Chipkniptransacties die voor 1 januari 2015 tot stand zijn gekomen 'af te storten'. Afgestort saldo wordt op de reguliere wijze bijgeboekt op uw rekening. Indien u ervoor gekozen heeft het afstorten automatisch te laten verzorgen door Equens gebeurt dit nu om de dag. Na 1 januari 2015 wordt de Chipknip na de laatste afstorting ook automatisch uitgezet op de automaat. Dit geldt echter niet voor klanten met een store & forward contract. Deze automaten moeten actief door u gedeactiveerd worden. 

Beëindigen van het contract

Alle lopende Chipknipcontracten worden per 1 januari 2015 door BNG Bank beëindigd. U hoeft ook voor het ontkoppelen van betaalautomaten geen verdere actie te ondernemen.

Facturatie

Zowel op de factuur van december 2014 als januari 2015 kunt u het Chipknipproduct nog tegenkomen. Dit hangt uiteraard af van het gebruik. 

 

 

Trefwoorden: Tags: Betalingsverkeer; Chipknip
 

 Content Query