Cocensus boekt succes met nieuwe dienst ‘digitaal incassomachtigen’

  • update:  
  •  
Jaarlijks ontvangt Cocensus, een belastingsamenwerkingsverband van gemeenten in Noord- en Zuid-Holland, na de verzending van de nieuwe aanslag circa 10.000 nieuwe machtigingen en wijzigingen. Dit jaar verliep het verwerkingsproces vele malen efficiënter door de inzet van ‘digitaal incassomachtigingen’.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic
'Normaal gesproken maakt de postkamer overuren na de verzenden van de jaarlijkse aanslag maar dit jaar had men het verrassend rustig', zegt Onno Stoltenborg, afdelingshoofd invordering bij Cocensus.

In december vorig jaar is Cocensus gestart met de voorbereidingen om 'digitaal incassomachtigen' nog vóór de verzending van de nieuwe aanslagronde mogelijk te maken. 'De planning was ambitieus maar door de goede samenwerking tussen Cocensus, Gouw IT, Equens, BNG Bank en de Betaalvereniging, is het project tijdig gerealiseerd', stelt Stoltenborg tevreden vast.

Sinds februari kunnen alle elf gemeenten die Cocensus bedient gebruik maken van 'digitaal incassomachtigen'. Dit  jaar zijn 70% van de machtigingsverzoeken bij de aanslagronde vrijwel geheel geautomatiseerd afgehandeld. Deze jaarlijkse piekperiode verliep hierdoor velen malen rustiger.

Omdat Cocensus als één van de eerste organisaties in Nederland is gestart met 'digitaal incassomachtigen', kregen zij wel te maken met wat kinderziekten. Gelukkig was er steeds snel een oplossing. Ondanks de onbekendheid van klanten van Cocensus met deze nieuwe dienst, leverde dit toch veel tevreden gebruikers op. Wel moest de klantenservice soms wat extra toelichting verschaffen over de werking.

Geïnteresseerd in 'digitaal Incassomachtigingen'?

Digitaal incassomachtigen is de nieuwe manier om online een incassomachtiging af te geven. Een handtekening op papier is daarbij niet meer nodig. De dienst beschikt over doorlopende machtigingen (bijv. huur en belasting) en eenmalige machtigingen.

Heeft u interesse dan kunt u contact opnemen met onze afdeling productmanagement Betalingsverkeer via telefoonnummer 070 3750 571 of e-mail SEPA@bngbank.nl

Trefwoorden: Tags: Incasso; Betalingsverkeer; Betalen
 

 Content Query