BNG Bank Erfgoedprijs 2014 voor gemeenten van start

  • update:  
  •  
Wie wordt na Dordrecht, Westerveld, Schiedam en Kampen de Beste Erfgoedgemeente van Nederland? Op vrijdag 14 februari 2014 viel bij alle Nederlandse gemeenten een uitnodiging van Kunsten '92 op de mat, om mee te dingen naar deze prijs van 25.000 euro, beschikbaar gesteld door het BNG Cultuurfonds. Dit najaar wordt de winnaar van 2014 bekend gemaakt in Kampen.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Steeds meer gemeenten zetten zich actief in voor hun eigen cultuurhistorie, monumenten, museale collecties, bodemvondsten en ander erfgoed. Erfgoed spreekt inwoners aan: duizenden vrijwilligers zetten zich in voor het behoud van een monument, of zijn actief in een historische vereniging. De BNG Bank Erfgoedprijs stimuleert gemeenten om erfgoed actief te benutten, ook op het gebied van toerisme, cultuur, onderwijs, sociale zaken, ruimtelijke ontwikkeling en economie. Sinds 2010 hebben al meer dan 90 gemeenten meegedaan.

De jury

De jury van de BNG Bank Erfgoedprijs heeft na drie jaar een nieuwe voorzitter:
James van Lidth de Jeude, voorzitter BNG Cultuurfonds en voormalig burgemeester van Deventer. Hij volgt Arno Brok op (burgemeester gemeente Dordrecht). Verder bestaat de jury uit de volgende leden:

  • Liesbeth van der Pol, architect, voormalig Rijksbouwmeester
  • Karel Loeff, directeur Erfgoedvereniging Heemschut
  • Andries Ponsteen, directeur Erfgoedhuis Zuid-Holland
  • Paul Spies, directeur Amsterdam Museum
  • Jan van de Voorde, plaatsvervangend directeur Rijksdienst cultureel Erfgoed

De aanmelding sluit op 15 mei 2014.

De BNG Bank Erfgoedprijs is een initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten '92 en BNG Cultuurfonds.

    

Trefwoorden: Tags: Cultuur
 

 Content Query