Bergen op Zoom wint BNG Bank Erfgoedprijs 2014

  • update:  
  •  
De BNG Bank Erfgoedprijs 2014 is 31 oktober gewonnen door de gemeente Bergen op Zoom.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

De prijs werd uitgereikt door de Deltacommissaris, de heer W. Kuijken, in de Broederkerk in Kampen. Wethouder Arjan van der Weegen van de gemeente Bergen op Zoom ontving onder grote belangstelling een oorkonde en een cheque ter waarde van € 25.000, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor BNG Cultuurfonds.

De gemeente Kampen, winnaar van 2013, was gastheer van deze feestelijke bijeenkomst en had een dagvullend symposium over erfgoed en water, ‘Te Kampen met erfgoed en water’, aan de uitreiking gekoppeld.

Uit het juryrapport

'Bergen op Zoom vonden we, met haar straatbeeld, pleinenplan, stadstuinen en herbestemmingen een stad die haar verouderend uiterlijk tot in de puntjes blijft verzorgen. Het is een gemeente die op veel erfgoedborden tegelijk schaakt en die breed, bestendig en bewust bezig is met haar erfgoed.

De gemeente Bergen op Zoom was samen met Coevorden, Midden Delfland en Rheden in de race voor de prijs: deze vier gemeenten waren genomineerd. De gemeente Rheden, die ook reeds in 2012 was genomineerd, ontving de Tweede Prijs, omdat Rheden het erfgoedbeleid groots aanpakt en haar inwoners er intensief bij betrekt.'

De BNG Bank Erfgoedprijs

De BNG Bank Erfgoedprijs is bedoeld om gemeenten te stimuleren om effectief erfgoedbeleid te voeren en elkaar op dit gebied te inspireren. De BNG Bank Erfgoedprijs wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt en is een initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten ’92, een samenwerkingsverband van een twintigtal erfgoedorganisaties. BNG Cultuurfonds is hoofdsponsor.

 

Trefwoorden: Tags: Erfgoedprijs
 

 Content Query