Floris Kaayk wint Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2014

  • update:  
  •  
Floris Kaayk is de winnaar van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014. Dat werd 13 april bekendgemaakt in het programma Kunststof TV. De beeldkunstenaar krijgt tienduizend euro van het BNG Cultuurfonds.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

 

De jury onder voorzitterschap van cabaretière Sanne Wallis de Vries had vijf kunstenaars rond de 35 jaar en werkzaam in Nederland genomineerd voor de achtste editie van de prijs. De keuze voor Kaayk was unaniem.

Zijn animaties en semidocumentaires zijn virtuoos, las Wallis de Vries voor uit het juryrapport. "Het is kunst van het nieuwe soort en van een nieuwe generatie", zei ze over over de 'complexe producties' van Kaayk. Hij volgt een volstrekt eigen koers, aldus de jury, en weet zich met elk werk te vernieuwen.

De andere kanshebbers waren Giorgio Andreotta Caló, Maartje Korstanje, Emmeline de Mooij en Emma van der Put. De tentoonstelling met het werk van de genomineerden is nog tot en met 11 mei te zien in het Stedelijk Museum Schiedam. Op de slotdag wordt de publieksfavoriet bekendgemaakt.

Trefwoorden: Tags: Cultuurfonds; Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2014
 

 Content Query