Lelystad winnaar BNG Prijs Beste Amateurkunst Gemeente 2013

  • update:  
  •  
Lelystad is uitgeroepen tot de winnaar van de BNG Prijs Beste Amateurkunst Gemeente 2013. Hiermee wint Lelystad een geldbedrag van 20.000 euro en de eer om op 25 mei de nationale Week van de Amateurkunst (WAK) feestelijk te openen.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

 

De jury ziet in Lelystad veel enthousiasme voor de amateurkunst, niet alleen tijdens de Week van de Amateurkunst (WAK), maar ook daarbuiten. De amateurkunst, het onderwijs, het Centrum voor de Kunsten de Kubus en de verschillende podia hebben hun krachten gebundeld en richten zich samen op iedereen die actief bezig is met kunst in enig verband of individueel. De aandacht voor amateurkunst dringt in Lelystad door tot in de wijken en er wordt veelvuldig samengewerkt met maatschappelijke partners. De andere genomineerde voor de BNG Prijs Beste Amateurkunst Gemeente 2013 was Venlo. De prijs is bedoeld om gemeenten te stimuleren hun lokale amateurkunst optimaal te laten groeien en bloeien. Sinds 2011 wordt de BNG prijs jaarlijks uitgereikt.

Jury

De jury van de BNG Prijs beste Amateurkunstgemeente bestaat uit Bertien Minco (directeur Jeugdcultuurfonds), Eric Holterhues (hoofd Kunst & Cultuur Triodos Investment Management), Mat Meijs (secretaris BNG Cultuurfonds), Sandra Trienekens (onderzoekster en oprichtster/eigenaar Urban Paradoxes) en Bastiaan Vinkenburg (managing consultant Kunst, Cultuur & Media Berenschot).

BNG Cultuurfonds

Het BNG Cultuurfonds heeft tot doel activiteiten te stimuleren op het gebied van kunst en cultuur die van betekenis zijn voor gemeenten en het gemeentelijk beleid. Het fonds heeft ook een prijs voor de gemeente die op de beste wijze erfgoed onder de aandacht brengt en prijzen voor jong talent op het gebied van literatuur en theater.

Week van de Amateurkunst

Van 25 mei tot en met 1 juni 2013 vindt voor de derde keer de Week van de Amateurkunst (WAK) plaats. In veel gemeenten worden optredens, workshops, exposities en andere creatieve activiteiten georganiseerd, zodat mensen kunnen laten zien wat ze doen en bezoekers kennis kunnen maken met verschillende kunstvormen. Samenwerking tussen amateurkunstenaars onderling en tussen amateurkunst en professionele kunst en organisaties staat centraal in deze week. Het is dé week waarin het plezier van amateurkunstbeoefening wordt gedeeld en samenwerking tussen iedereen die actief bezig is met kunst gestalte krijgt.

    

Trefwoorden: Tags: Cultuur
 

 Content Query