Winnaar BNG Bank Erfgoedprijs 2014 eind oktober bekend

  • update:  
  •  
Op vrijdag 31 oktober 2014 wordt bekendgemaakt wie de Beste Erfgoedgemeente van Nederland 2014 is tijdens een feestelijke uitreiking in Kampen.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

'Vier gemeenten die het verschil maken met erfgoed'. Dat zijn volgens de jury Bergen op Zoom, Coevorden, Midden-Delfland en Rheden. Deze gemeenten zijn genomineerd voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2014. De jury is van mening dat deze vier gemeenten zich bovengemiddeld inzetten voor erfgoed en zich daarmee onderscheiden. Erfgoed maakt integraal onderdeel uit van de organisatie en klinkt daarnaast door in bijna alle beleidsvelden. Bergen op Zoom, Coevorden, Midden-Delfland en Rheden scoren hoog op alle criteria zoals visie, betrokken inwoners, innovatie, educatie en krachtenbundeling op het gebied van cultureel erfgoed.

Symposium

De winnende gemeente ontvangt een prijzenbedrag van 25.000 euro, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor BNG Cultuurfonds. Voorafgaand aan de uitreiking van de prijs vindt een symposium plaats over erfgoed & water.

Vijfde Erfgoedprijs

De BNG Bank Erfgoedprijs wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt aan de gemeente die erfgoed op de meest inspirerende wijze integreert in haar beleid, organisatie en uitvoering. De prijs is een initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten '92. De jury bestaat uit James van Lidth de Jeude, Karel Loeff, Liesbeth van der Pol, Jan van de Voorde, Andries Ponsteen en Paul Spies.

Meer informatie

Trefwoorden: Tags: Erfgoedprijs
 

 Content Query