SallandWonen en Wocozon laten huurders profiteren van zonnestroom

  • update:  
  • Wonen
SallandWonen, huisbankrelatie van BNG Bank, heeft de ambitie al haar daarvoor geschikte woningen te voorzien van zonnepanelen. Zij is hiervoor een samenwerking aangegaan met Wocozon, een organisatie zonder winstoogmerk met als doel huurders van woningcorporaties te laten profiteren van zonnestroom.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Stroomtarief 20% omlaag

SallandWonen biedt haar huurders hiermee de mogelijkheid zonnepanelen te laten plaatsen. Het plaatsen kost de huurder niets. Wocozon zorgt voor de installatie en het onderhoud, en is aanspreekpunt voor de huurders. Door gebruik te maken van zonnepanelen maakt de huurder gebruik van voordelige zonnestroom en levert een bijdrage aan een beter milieu. Bovendien reflecteren zonnepanelen een deel van de zonnewarmte, waardoor het zomers koeler blijft in huis. Deze zelfopgewekte zonnestroom is 20% goedkoper dan het huidige stroomtarief van de huurders.

Wanneer je bedenkt dat minimaal 25% van de woonlasten bestaat uit energielasten, is het plaatsen van zonnepanelen via Wocozon een mooie kans voor huurders. Internetten, de was doen, televisie kijken, het wordt met zonnepanelen duurzamer en goedkoper. 

5500 woningen

SallandWonen heeft zo’n 5500 woningen in bezit, waarvan al ruim 1000 woningen inmiddels zijn voorzien van zonnepanelen. In 2019 wordt de tweede reeks van 1000 woningen voorzien van zonnepanelen.

Wocozon heeft een financieringsfaciliteit bij BNG Bank, waarmee BNG Bank haar bijdrage levert in het verduurzamen van de sociale huursector.

Voor een duurzaam Nederland

BNG Bank is betrokken partner voor een duurzamer Nederland. Wij stellen de publieke sector in staat maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Onze klanten zijn (decentrale) overheden en instellingen op het gebied van wonen, zorg, onderwijs, energie en infrastructuur.

 

 

Trefwoorden: Tags: Duurzaamheid
Yes

 Content Query