Seminar ‘Zonnepanelen op huurwoningen’ in Haarlemmermeer druk bezocht

  • update: 31 december 2014
  • Wonen
Steeds meer gemeenten en woningcorporaties zijn op zoek naar mogelijkheden om huurwoningen te verduurzamen. In de gemeente Haarlemmermeer is Tegenstroom  opgezet, een aparte BV die zonnepanelen op huurwoningen realiseert en exploiteert.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Inmiddels zijn al op ongeveer 200 woningen zonnepanelen geïnstalleerd, het streven is 3.000 woningen van zonnepanelen te voorzien. BNG Bank verzorgt de financiering van Tegenstroom.

Tijdens een seminar op 19 november 2014 deelden verschillende partijen hun ervaring die ze tijdens dit proces hebben opgedaan met andere gemeenten en woningcorporaties. De belangstelling was groot. Er waren ruim tachtig geïnteresseerden aanwezig vanuit heel Nederland op een bijzondere locatie, de Arendshoeve nabij Aalsmeer, een kas die wordt gebruikt als conferentieruimte. 

 

Wethouder John Nederstigt vertelt over de duurzame aanpak van de gemeente haarlemmermeer. 

Tijdens het plenaire gedeelte hebben betrokken partijen als het Servicepunt Duurzame Energie (van de Provincie Noord-Holland), Tegenstroom BV, woningcorporatie Ymere en de gemeente Haarlemmermeer een introductie gegeven op het zonnepanelenproject en de verschillende aspecten die erbij komen kijken. Ook werden de aanwezigen aangemoedigd om de kennis vanuit Haarlemmermeer in te zetten in eigen projecten en initiatieven en ook eigen kennis te delen. Daarna waren er twee rondes met vijf parallelsessies. Eén van deze parallelsessies werd verzorgd door BNG Bank in samenwerking Servicepunt Duurzame Energie. U vindt deze presentatie hier.

Ambitie BNG Bank

BNG Bank wil de ambities van haar kernklanten in het Energieakkoord helpen verwezenlijken. Dat betekent onder meer realisatie van verduurzaming van corporatiewoningen en maatschappelijk vastgoed.

Naast rechtstreekse financiering van woningcorporaties en gemeenten heeft BNG Bank ook financieringsalternatieven ontwikkeld om met behulp van projectfinanciering onder andere duurzame energieopwekking mogelijk te maken en verduurzaming van corporatiewoningen en maatschappelijk vastgoed te faciliteren. Bijvoorbeeld via de uitrol van zonnepanelen via een Energie Service Company zoals HuurDeZon.

Trefwoorden: Tags: Duurzaam; Zonnepanelen; Dialoog
 

 Content Query