Danone Nutricia geeft startsein bouw nieuwe fabriek in Cuijk

  • update:  
  •  
Regionaal Bedrijvenpark Laarakker wordt ontwikkeld door een samenwerkingsverband tussen BNG Gebiedsontwikkeling en de gemeente Cuijk. Het bedrijvenpark ligt direct aan de snelweg A73 in de kern Haps nabij Cuijk, en nabij het spoor, de Maas, vliegveld Weeze en het Ruhrgebied in Duitsland. Het totale terrein heeft een uitgeefbaar oppervlak van circa 66 hectare, waarvan ongeveer 28 hectare is bestemd voor uitgifte aan bedrijven tot en met milieucategorie 5.2.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

​Met de onthulling van het bouwbord, gaven de directie van Nutricia Early Life Nutrition en de gemeente Cuijk op 9 juni 2016 het startsein voor de bouw van de nieuwe fabriek van Danone Nutricia op Regionaal Bedrijvenpark Laarakker in Haps (gemeente Cuijk). De hypermoderne fabriek zal de productie van babyvoeding voor meer dan 80 landen verzorgen. Eind 2017 zal de fabriek operationeel zijn.

 

Bedrijvenpark Laarakker, een ideale locatie

Na een jarenlange traditie van het bedrijf in het centrum van Cuijk, koos Danone Nutricia voor vestiging op het nabijgelegen Bedrijvenpark Laarakker. Op de huidige locatie in het Cuijkse centrum kan het bedrijf niet meer groeien. Daarnaast speelden de uitstekende ligging, de beschikbaarheid van de benodigde milieucategorie en de aanwezigheid van het huidige personeel met specifieke kennis mee in de keuze voor Laarakker. En het feit dat Nutricia Research, het internationale R&D centrum in Utrecht, in de nabijheid ligt.

De bouw van de nieuwe fabriek van Danone Nutricia in Cuijk is mede tot stand gekomen door inspanningen van de NFIA (Ministerie van EZ), de BOM (Brabantse Ontwikkelmaatschappij), Provincie Noord-Brabant, gemeente Cuijk en het samenwerkingsverband Regionaal Bedrijvenpark Laarakker.

Faciliteren van groeidoelstellingen

Een van de doelstellingen van Bedrijvenpark Laarakker is het faciliteren van de groeidoelstellingen van grote regionale partijen. De komst van Danone Nutricia naar het bedrijvenpark geeft hier invulling aan.

Naast Danone Nutricia zijn inmiddels de brandweerkazerne van Haps, Kremers Metaalhandel en logistiek dienstverlener Nabuurs op Bedrijvenpark Laarakker gehuisvest. 

Trefwoorden: Tags: Gebiedsontwikkeling
 

 Content Query