Global Goals Social Impact Challenge in volle gang

  • update:  
  • Overheden
Er zijn veel inschrijvingen van hoge kwaliteit voor de Global Goals Social Impact Challenge binnengekomen. Via de Challenge maken ondernemers kans op financiering van hun businessplan voor duurzame ideeën die gemeenten helpen bij het realiseren van hun duurzaamheidsbeleid rondom Global Goal 12. Global Goal 12 gaat over ‘verantwoorde consumptie & productie’. De VNG en BNG Bank brengen via de Challenge ondernemers en gemeenten bij elkaar rondom duurzaamheid!

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Logo's VNG, Gemeenten4GlobalGoals en BNG Bank

Ingediende ideeën

Tot en met 16 september konden ondernemende ideeën ingediend worden via de Global Goals Social Impact Challenge pagina. Ideeën moeten bijdragen aan Global Goal 12 en relevant zijn voor de implementatie van het duurzaamheidsbeleid van meerdere gemeenten. De topcategorieën van de ingezonden ideeën: energietransitie, afval en recycling, en duurzamere consumptie- en productiepatronen.

Twee pitch-evenementen

De ondernemers achter de meest veelbelovende ideeën zijn uitgenodigd voor de twee pitch-evenementen op 9 en 11 oktober. Zij pitchen hun idee voor de voorrondejury.

De weg naar de finale

Op 12 oktober maakt de voorrondejury bekend welke vier ideeën door mogen naar de landelijke finale. Deze finalisten worden door BNG Bank en Social Impact Factory begeleid in het uitwerken van hun plan, en uitgenodigd om hun uitgewerkte businessplan op de landelijke finale op 28 november 2018 te pitchen voor de landelijke jury en een publiek, in het Atrium van de VNG in Den Haag.

Blijf als gemeente betrokken

De duurzame ideeën moeten relevant zijn voor het duurzaamheidsbeleid van meerdere gemeenten. We betrekken gemeenten dus nauw bij het proces om ervoor te zorgen dat de ondernemers een vliegende start krijgen! Wilt u op de hoogte gehouden worden van de meest veelbelovende ideeën? Geef het dan aan via GlobalGoals@VNG.nl.

Het winnende idee

De winnaar van de landelijke finale ontvangt drie dagen intensieve begeleiding van BNG Bank, waarin de winnaar wordt begeleid naar passende financiering – mits de business case financierbaar is. Ondernemers kunnen financiering vanaf 100.000 euro ontvangen voor hun idee. Voor een solide en schaalbaar businessplan is financiering van enkele tientallen miljoenen niet ondenkbaar.

Ook plannen die niet als winnaar eindigen kunnen financiering ontvangen als ze toch interessant genoeg zijn. De financiering betreft een lening die, afhankelijk van de business case, kan komen van het BNG Duurzaamheidsfonds, BNG Bank en/of een derde financier. De grote uitdaging voor ondernemers is om een businesscase te bedenken die voldoende vertrouwen biedt aan de financiers. Vaak zijn initiatieven niet al direct financierbaar. Daarom krijgt de winnaar van BNG Bank en de Social Impact Factory begeleiding om het plan financierbaar en uitvoerbaar te maken.

Gemeenten4GlobalGoals

De Challenge wordt georganiseerd in het kader van de Gemeenten4GlobalGoals campagne door VNG, BNG Bank en de Social Impact Factory. Via de Challenge zoeken we naar innovatieve oplossingen voor gemeenten die voor een grote uitdaging staan op het gebied van verduurzaming, en geven we ondernemers een kans om hun ideeën uit te werken.

Trefwoorden: Tags: Duurzaamheid
Yes

 Content Query