Junior Dealer Geldmarkt & Treasury (fulltime)

 • update:  
 •  
Ben je op zoek naar een uitdagende start van je carrière in de financiële sector en wil je een baan waarbij je ook een steentje bijdraagt aan het maatschappelijk belang van Nederland? Dan zijn wij op zoek naar jou! BNG Bank is voor de afdeling Geldmarkt & Treasury op zoek naar een enthousiaste collega die invulling wil geven aan het rente- en liquiditeitsmanagement van de bank.

Inhoudsopgave

Contents

No

BNG Bank​

BNG Bank is de bank van en voor overheden en voor instellingen met een maatschappelijk belang. De bank draagt duurzaam bij aan het laag houden van de kosten van maatschappelijke voorzieningen voor de burger en biedt financiële diensten op maat. Zo'n 300 medewerkers werken voortdurend aan verdere verfijning van de financiële dienstverlening.

De functie

Als Junior Dealer Geldmarkt & Treasury ben je in een team van vijf professionals verantwoordelijk voor het prudent sturen van de korte liquiditeits- en renterisicopositie. Hierbij wordt er van de afdeling verwacht dat ze binnen de toegestane limieten een meetbare en additionele positieve bijdrage levert aan het rendement van BNG Bank.

Je zult kennis opbouwen in een breed scala van financiële instrumenten en een goed overzicht krijgen van hoe een bank functioneert. De afdeling Geldmarkt & Treasury is onderdeel van het directoraat Treasury/Capital Markets en bestaat verder nog uit de afdelingen Treasury Portefeuillebeheer en Capital Markets. Samen vormen zij de dealingroom van de bank.

Jouw verantwoordelijkheden in deze functie

 • Een actieve opstelling ten aanzien van het uitvoeren van en meedenken over geld- en derivatentransacties in het kader van het management van de rente- en liquiditeitspositie van BNG Bank;
 • Het ontwikkelen en leveren van prijs- en marktvisies in de geld- en kapitaalmarkt als ook het geven van interne product- en prijsadviezen;
 • Het uitvoeren van kwalitatieve en kwantitatieve analyses op de rente- en liquiditeitspositie voor het opstellen van managementrapportages;
 • Het ondersteunen van de (senior) dealers van de afdeling bij diverse overige werkzaamheden. 

Wat verwachten wij van jou?

Deze functie past bij je als je aan het begin van je bancaire loopbaan staat. Verder verwachten wij dat je:

 

 • Beschikt over een universitair diploma op financieel-economisch terrein;
 • Leergierig, flexibel, resultaatgericht en klantgericht bent en bovendien ook proactief samen werkt;
 • Sterke kwantitatieve/modelmatige vaardigheden hebt en een sterk analytisch vermogen;
 • Zorgvuldig werkt en besluitvaardig bent;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift hebt.  
 • Goede kennis van Excel en Access is een pré.

Je sollicitatie voorzien van motivatiebrief en curriculum vitae kun je sturen naar pz@bngbank.nl ter attentie van Arthur Segaar.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Tags: Vacature; Treasury
Yes

 Content Query