BNG Bank blijft één na veiligste ter wereld

  • update:  
  •  
BNG Bank heeft haar tweede plaats op de jaarlijkse 'World’s 50 Safest Banks' ranglijst van het gerenommeerde blad Global Finance behouden.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

In maart 2012 was BNG Bank opgeschoven van de derde naar de tweede positie. Uit het in maart 2013 gepubliceeerde overzicht blijkt dat BNG Bank opnieuw de veiligste bank van Nederland is en de op één na veiligste bank ter wereld, na de Duitse bank KfW. 

BNG Bank heeft ook in 2012 ruimschoots aan haar rendementsdoelstelling voldaan. Onder uitdagende marktomstandigheden bleef de marktpositie van de bank onveranderd sterk. 

500 grootste banken ter wereld vergeleken

De lijst wordt sinds 1992 jaarlijks gepubliceerd in oktober. De laatste jaren wordt er elk jaar een tussentijdse update gepubliceerd in maart vanwege de vele recente veranderingen als gevolg van de marktomstandigheden. De prestigieuze 'World’s 50 Safest Banks' lijst is samengesteld door een vergelijking van de langetermijn krediet ratings en de totale activa van de 500 grootste banken wereldwijd. Ratings van Moody’s, Standard & Poor’s en Fitch zijn hiervoor gehanteerd.

Op de ranglijst van de 50 veiligste banken staat de Duitse bank KfW op de eerste plaats. BNG Bank staat op tweede plaats, vóór de Zwitserse Zürcher Kantonalbank.

Drie Nederlandse banken

Naast BNG staan als enige Nederlandse banken de NWB Bank (6e plaats) en de Rabobank (10e plaats) op de ranglijst. Meer Nederlandse banken komen in de ranglijst niet voor. De volledige lijst kunt u hier downloaden. Een uitgebreid overzicht wordt gepubliceerd in het aprilnummer van Global Finance magazine.

 

Voor nadere informatie kunt u e-mailen naar mc@bng.nl [Persbericht_EXT_20110901]

Trefwoorden: Tags: Veilige bank
 

 Content Query