BNG Bank blijft een na veiligste ter wereld

  • update:  
  •  
 

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

BNG Bank heeft haar tweede plaats op de jaarlijkse 'World’s 50 Safest Banks' ranglijst van het gerenommeerde blad Global Finance behouden. Tijdens de halfjaarlijkse update in maart 2012 was BNG Bank al opgeschoven van de derde naar de tweede positie. BNG Bank blijft derhalve de op een na veiligste bank ter wereld, na de Duitse bank KfW, en de veiligste bank van Nederland.

BNG blijft stabiel op koers ondanks de aanhoudende turbulentie op de internationale kapitaalmarkten en heeft ook in 2011 nagenoeg alle doelstellingen gerealiseerd.

500 grootste banken ter wereld vergeleken

De lijst wordt elk jaar in oktober gepubliceerd. Global Finance heeft in maart 2012 een tussentijdse update gepubliceerd vanwege de vele recente veranderingen als gevolg van de marktomstandigheden.  De prestigieuze 'World’s 50 Safest Banks' lijst is samengesteld door een vergelijking van de langetermijn krediet ratings en de totale activa van de 500 grootste banken wereldwijd. Ratings van Moody’s, Standard & Poor’s en Fitch zijn hiervoor gehanteerd.

De jaarlijkse ranglijst is nu voor de 21e keer gepubliceerd. Op nummer één van de 50 veiligste banken staat de Duitse bank KfW. Een jaar geleden stond BNG Bank nog op de derde plaats, na KfW en de Franse bank Caisse des Dépôts et Consignations.

Drie Nederlandse banken

Naast BNG staan als enige Nederlandse banken de NWB Bank (7e plaats) en de Rabobank (10e plaats) op de ranglijst. Meer Nederlandse banken komen in de ranglijst niet voor. De volledige lijst kunt u hier downloaden.
Een uitgebreid overzicht wordt gepubliceerd in het oktobernummer van Global Finance magazine.

Voor nadere informatie kunt u e-mailen naar mc@bngbank.nl

Trefwoorden: Tags: Veilige bank
 

 Content Query