BNG'ers geven gastlessen financiële educatie

  • update:  
  •  
In het kader van het financieel gastlesprogramma Bank voor de klas krijgen de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen tijdens de Week van het geld bezoek van diverse banken. Ook BNG'ers verruilen in de week van 14 t/m 18 maart hun baan heel even voor die van gastdocent. Als gastdocent leren ze de kinderen spelenderwijs alles over sparen, lenen en zakgeld. Meer dan ooit is het belangrijk dat kinderen nu al financieel bewuster worden gemaakt en dat de basis wordt gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

 

Bank voor de klas

Bank voor de klas is het financiële gastlesprogramma georganiseerd door 14 banken tijdens de Week van het geld. Dit jaar worden er bijna 5.000 gastlessen tijdens de Week van het geld gegeven. Deze week heeft als doel kinderen te leren omgaan met geld. Praktische vragen als 'wat is een bankpas?' en 'wat is een bank eigenlijk?' worden besproken. Ook wordt duidelijk hoe de kinderen hun wensen op het budget af kunnen stemmen, hoe reclame die wensen kan beïnvloeden, dat prijsvergelijken vaak loont, dat je door te werken meer geld te besteden hebt, hoe kinderen hun spaardoel kunnen bereiken en wat geld lenen en rente is. 

Cash Quiz

'De Cash Quiz spelen is leuk en leerzaam!' vindt Cato (11 jaar). Cato heeft vanaf groep zes ieder jaar een gastles in de klas gekregen. Centraal in de gastles staat de Cash Quiz, een klassikaal teamspel dat speciaal is ontwikkeld in samenwerking met Zwijsen en Identity Games. Passend bij de leeftijd en belevingswereld van de kinderen en afgestemd op de leerdoelen van het Nibud. Dit jaar speelt presentatrice Dolores Leeuwin, bekend van TV-programma Klokhuis, de hoofdrol in de films die onderdeel uitmaken van de Cash Quiz. Zij gaat als onderzoeksjournalist op onderzoek uit om meer te weten te komen over hoe je nou verstandig omgaat met geld.

 

MVO & Duurzaamheid van BNG Bank

De vele duurzame initiatieven van de bank volgen uit het streven naar een duurzaam evenwicht tussen klanten, aandeelhouders en medewerkers. De belangrijkste uitdagingen die de bank ziet in de komende drie tot vijf jaar op het gebied van markt, mens en milieu staan in het MVO-verslag. De visie van BNG Bank op MVO is verfijnd in vijf thema’s, waaronder maatschappelijke betrokkenheid: de bank bevordert kunstzinnige en culturele activiteiten die belangrijk zijn voor gemeenten.

Meer over mVO & DuurzaamheidBank voor de klas Week van het geld

Trefwoorden: Tags: Duurzaamheid
 

 Content Query