BNG'ers leren schoolkinderen omgaan met geld

  • update:  
  • Onderwijs
In het kader van financiële educatie organiseren de Nederlandse banken tijdens de Week van het geld een gastlesprogramma voor het basisonderwijs: Bank voor de klas. Vanuit BNG Bank geven 15 enthousiaste bankmedewerkers 30 gastlessen aan basisscholieren uit de groepen 6 tot en met 8.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Het wordt steeds belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd verstandig leren omgaan met geld. Door kinderen jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op latere leeftijd. Daarom hebben de Nederlandse banken het programma Bank voor de klas ontwikkeld.

Cash Quiz

De Cash Quiz staat centraal in de gastlessen. De gastdocent speelt de rol van quizmaster en leidt het spel met behulp van het digibord. De leerlingen strijden in teams tegen elkaar en moeten vragen beantwoorden over 'omgaan met geld'. Met de Cash Quiz leren de kinderen tijdens de gastles spelenderwijs omgaan met geld.

 

De Week van het geld 2017 is van 27 tot en met 31 maart en is een initiatief van Wijzer in geldzaken.

voor een duurzaam Nederland

Duurzaamheid in het belang van mens, markt en milieu is een belangrijk element in de missie van BNG Bank en krijgt aan beide kanten van de balans vorm en inhoud. Onze duurzame initiatieven komen voort uit het streven naar een duurzaam evenwicht tussen klanten, aandeelhouders en medewerkers.

Trefwoorden: Tags: Bank voor de klas; Duurzaam; Dialoog
Yes

 Content Query