Business Analist Risk Data Management (Fulltime)

  • update:  
  •  
Heb je een passie voor risk management maar ook voor IT? Kun je goed met mensen omgaan maar ook goed analyseren en je analyse op papier zetten? Kun je volgens de agile/scrum methodiek werken? Wil je de (interne) klant graag verder helpen en sta je stevig in je schoenen? Of wil je dit misschien allemaal graag leren? Kom dan eens praten bij de afdeling Risk Data Management van BNG Bank, misschien past deze functie bij jou.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

​BNG Bank

BNG Bank biedt voor de publieke sector financiële diensten op maat zoals kredietverlening, betalingsverkeer, advisering, elektronisch bankieren en beleggen. Daarnaast neemt de bank deel aan diverse projecten van publiek-private samenwerking (PPS). BNG Bank en haar dochter hebben circa 300 medewerkers die voortdurend aan verdere verfijning van de financiële dienstverlening werken.

Belangrijke marktsegmenten voor BNG Bank zijn de publieke sector, wonen, zorg, onderwijs, nutsbedrijven en infrastructuur. Wij zijn een organisatie met korte lijnen en een warme sfeer.

Risk Management bestaat uit zes  afdelingen die inzicht en advies verschaffen over de risico's die de bank kan lopen, mag lopen en daadwerkelijk loopt.

  • ALM: marktrisico en liquiditeitsrisico
  • KRM: kredietrisico
  • ORM: operationeel risico

Daarnaast verzorgt de afdeling Toezicht het contact met de toezichthouders ECB en DNB en heeft de afdeling Strategie en besluitvorming een aantal overkoepelende taken op het gebied van risk appetite en governance.

De afdeling Risk Data Management heeft ook overkoepelende taken, op het gebied van data en systemen die binnen Risk Management worden gebruikt.

Belangrijkste verantwoordelijkheden

Vanuit de afdeling treed je op als Product Owner van het scrumteam dat de informatievoorziening voor heel Risk Management verzorgt. Als Product Owner haal je informatie op bij de Risk-afdelingen, je spart met de Business Analisten van de afdeling Data en Informatie Management (DIM) en je zorgt dat het scrumteam snapt wat de bedoeling is. Daarnaast geef je de prioriteiten van de gewenste informatieproducten aan. Tijdens de sprint kun je vragen beantwoorden uit het ontwikkelteam maar ook vanuit de Risk-afdelingen. Hierbij houdt je rekening met de belangen van de verschillende Risk-afdelingen.

Een belangrijk project is Data Insight, waarbinnen het Datawarehouse wordt ontwikkeld. Een van de teams van dit project ontwikkelt risk management informatie in de vorm van informatiekubussen en rapportages. Risk Data Management neemt als lid van het product owner team intensief deel aan dit project.

Onze afdeling heeft ook de rol van Data Eigenaar en Data Steward binnen Risk Management. We kennen de voor risk management benodigde data en ondernemen acties ter verbetering van de kwaliteit van de data. We beheren de definities van de risk data.

De afdeling bestaat uit 2 risk managers en een leidinggevende. Het is maar een klein team en de twee risk managers moeten elkaar kunnen vervangen. De taken worden verdeeld maar communicatie is belangrijk en de taken zullen in de loop van de tijd worden gerouleerd.

Voornaamste functie-eisen

  • Om dit te kunnen doen heb je kennis nodig van risk management, je vindt het leuk om te snappen wat de verschillende Risk-afdelingen doen, zodat je de wensen kunt vertalen naar requirements voor informatieproducten. Je bent een business analist en risk manager, maar je hebt ook kennis nodig van IT. Je snapt tegen welke problemen IT ontwikkelaars aanlopen bij het oplossen van 'onze' problemen.
  • We verwachten dat je een relevante afgeronde HBO+ of academische opleiding hebt en voor de functie relevante ervaring. De kennis die je nog mist ga je aanvullen, door opleidingen en door te leren tijdens het werk.
  • BNG Bank werkt volgens de agile/scrum methode, dus het is fijn als je daar ervaring mee hebt. We gebruiken VSTS als ondersteunend systeem. Natuurlijk moet je ook handig zijn met de Office applicaties.
  • Als brug tussen risk management en de afdeling DIM en IT ontwikkelaars heb je analytische vaardigheden nodig. Wat willen mensen precies? Waarom? Hoe breng je dat onder woorden? Kun je het duidelijk op papier zetten?

Persoonlijkheid en vaardigheden

Je bent nieuwsgierig, enthousiast en flexibel. Je staat stevig in je schoenen en neemt je eigen verantwoordelijkheid. Je bent resultaatgericht en een teamspeler.

Interesse?

Heb je interesse? Stuur je sollicitatiebrief en curriculum vitae dan voor 18 september 2018 naar pz@bngbank.nl ter attentie van Carlijn Toet.

Heb je vragen over de inhoud van de vacature of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Carlijn Toet via telefoonnummer 070 3750 463.

De pre-employmentscreening is standaard onderdeel van onze sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Tags: Vacature
Yes

 Content Query