Business Analist Risk Management (Fulltime)

  • update:  
  •  
Ligt jouw kracht in het realiseren, onderhouden en beheren van informatievoorziening ten behoeve van Risk Management. Dan zijn wij op zoek naar jou!

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

De afdeling Data-en informatiemanagement (DIM) is het loket voor informatie en data gerelateerde vraagstukken en vormt een intermediair tussen business gebruikers en IT.

Tot de taakgebieden van DIM behoren het inrichten en onderhouden van de informatie- en data-architectuur van de bank en het richting geven aan data governance en datamanagement. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor het functioneel beheer van het datawarehouse, bron- en rapportagesystemen en het vertalen van de informatievraag vanuit de business naar specificaties voor wijziging van deze systemen. Het projectmanagement en de projectmanagement ondersteuning zijn ook onderdeel van DIM.

De afdeling bestaat momenteel uit 30 medewerkers.

Voor het realiseren en onderhouden van de informatievoorziening ten behoeve van Risk Management zijn wij op zoek naar een business analist.

De business analist richt zich op het identificeren van informatiebehoeften, kansen en blokkades. Je bent een sparringpartner voor de business en zorgt voor beschikbaarheid van de systemen.

Het coördineren en uitvoeren van analyses ten behoeve van voorgenomen veranderingen en ontwikkelingen behoren tot het takenpakket. Je fungeert als schakel tussen de business requirements en de oplossing en treedt hierbij op als klankbord voor de business en (project/scrum)teamleden. Als business analist specificeer, verifieer en valideer je functionele wensen en eisen en vertaalt deze naar efficiënte oplossingen in de bron- en rapportagesystemen.

Bij het realiseren van oplossingen voer je functionele acceptatietesten uit, begeleidt je de business bij ingebruikname en zorg je na implementatie voor het beheer.

Belangrijkste verantwoordelijkheden:

– Identificeren en onderzoeken van informatiebehoeften, kansen en blokkades in nauwe samenwerking met de business
– Voldoen aan de informatievraag vanuit de business op tactisch en operationeel niveau door het uitvoeren van business analyse, het formuleren van requirements, prototyping en het coördineren van wijzigingsverzoeken in overleg met IT;
– Ondersteunen van de business met geavanceerde data analyses;
– Uitvoering geven aan het functioneel beheer inclusief functioneel acceptatie testen van de systemen die in gebruik zijn voor Risk Management;
– Het leveren van expertise op het gebied van administratie en systemen in het productgoedkeuringsproces;
– Het begeleiden van de gebruikerstesten en kennisoverdracht naar de business voor wijzigingen in de systemen waarvan het functioneel beheer bij DIM ligt;

Voornaamste functie-eisen:

– Afgeronde opleiding op HBO +/WO-niveau
– Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
– Kennis van financiële producten en breed inzicht in meerdere bancaire processen
– Kennis van bancaire systemen, kennis van datawarehouses is een pré
– Kennis van requirements analyse
– Kennis van functioneel beheer
– Ervaring met Agile / scrum

Belangrijke competenties zijn:

– Je bent een gelijkwaardige gesprekspartner voor de business
– Je bent in staat bruggen te slaan en tot praktisch werkbare oplossingen te komen; je kan goed samenwerken in een team
– Je hebt aantoonbaar analytische vaardigheden
– Je neemt initiatief en bent creatief in het zoeken naar oplossingen
– Je werkt gestructureerd en bent resultaatgericht
– Je neemt verantwoordelijkheid en loopt niet om knelpunten heen
– Je kunt helder en trefzeker communiceren, zowel mondeling als schriftelijk

Interesse in deze functie? Stuur je sollicitatiebrief en curriculum vitae voor 16 maart 2018 naar carlijn.toet@bngbank.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld! 

Trefwoorden: Tags: Vacature
Yes

 Content Query