Senior Medewerker Interne Controle

 • update:  
 •  
Voor de afdeling Interne Auditdienst (IAD) zijn we op zoek naar een Senior medewerker Interne Controle voor 36 uur per week.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

​Binnen de IAD is een separate Interne Controle Groep gevormd. Doelstelling van deze Controle Groep is het leveren van bevindingen en oplossingen voor de betrouwbaarheid en beheersbaarheid van de bedrijfsprocessen in de bank. Het team is onderverdeeld in de volgende vier vakgebieden/hoofdprocessen:

 • Kredietverleningsprocessen;
 • Funding & Treasury processen;
 • Financiële processen;
 • IT processen.

De Interne Controle Groep bestaat uit een Teamcoördinator en vier specialisten, die ieder verantwoordelijk zijn voor een hoofdproces. Idealiter kun je ingezet worden op alle processen, maar afhankelijk van jouw expertise wordt een optimale portefeuilleverdeling gerealiseerd.

Als Senior Medewerker Interne Controle heb je een controlerende en toetsende rol naar de werking van de beheersmaatregelen van bestaande en nieuwe AO/IC processen binnen de bank. Je werkt binnen een klein team en fungeert daarnaast als spin in het web voor een groot aantal mensen binnen de organisatie. Binnen de functie krijg je te maken met en doe je kennis op over de toetsing en beheersing van het gehele bankproces en kan je je verder ontwikkelen als professional.

Belangrijkste werkzaamheden

 • Je analyseert en toetst op proactieve wijze de betrouwbaarheid en beheersbaarheid van de bedrijfsprocessen van de bank. Je bent verantwoordelijk voor toetsing van een aantal specifieke bancaire processen;
 • Je legt verantwoording af aan de directie over de betrouwbaarheid en beheersbaarheid van de interne organisatie en doet voorstellen voor verbetering ervan:
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling en verbetering van de controleprogramma's en de realisatie ervan.

Voornaamste functie-eisen

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding;
 • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring;  
 • Je hebt brede kennis en affiniteit met controle van bedrijfsprocessen binnen de financiële dienstverlening, kennis van wet- en regelgeving op bancair gebied en kennis van methoden en systemen voor auditing;

Persoonlijkheid en vaardigheden

Je bent accuraat en analytisch sterk. Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden en inlevingsvermogen om de business inzicht te geven in hun operationele risico's. Om dit te bereiken benut jij je communicatieve vaardigheden. Je hebt het lef om op elk niveau constructief kritisch te zijn. Je bent zelfstandig, zichtbaar en proactief. Je toont interesse en hebt vakkennis en je hebt een wens om je te ontwikkelen als professional binnen een bank.

Uitdaging

BNG Bank biedt je een brede functie, waarin je inhoudelijk groeit en van je verwacht wordt dat je mogelijkheden tot verbetering signaleert en oppakt. Naast een goed salaris, biedt BNG Bank onder andere een 36-urige werkweek, een 13e maand, een winstdelingsregeling en ruime ontwikkelingsmogelijkheden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Tags: Vacature
Yes

 Content Query