Traineeship

 • update:  
 •  
Ben jij op zoek naar een kickstart van je carrière en wil jij het beste uit jezelf halen bij een unieke sectorbank met een interessant en gevarieerd klantenbestand? Dan kun jij bij ons werken en leren combineren!

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

​Als trainee krijg je de kans om in korte tijd een goed overzicht te krijgen van hoe BNG Bank functioneert en kan je een aantoonbare bijdrage leveren.

Je krijgt bij onze bank de mogelijkheid om je op diverse manieren te ontwikkelen. Een goed inwerkprogramma in combinatie met begeleiding door een ervaren mentor zijn hierbij vanzelfsprekend. Bovendien evalueren we elke drie maanden hoe het gaat en stellen we waar nodig doelen bij.

Wat ga je precies doen?

Je maakt in twee jaar tijd kennis met BNG Bank. In deze periode zal je op drie verschillende afdelingen werkzaam zijn zodat je goed kan ontdekken waar jouw kracht ligt.

De eerste opdracht (6 maanden)

Je gaat starten op de afdeling Financiële Administratie (FA). Deze afdeling vormt voor ons de basis en je kunt hier je boekhoudkundige kennis in de praktijk toepassen. Heel leerzaam en leuk dus. Je wordt ingewerkt op alle facetten van FA zoals op het gebied van crediteuren, debiteuren, het beheren van het grootboek, het jaarafsluitingsproces, opstellen van rapportages en veel meer.

De tweede opdracht (9 maanden)

Na deze eerste periode ga je werken op de afdeling Backoffice. Deze afdeling bestaat uit drie onderdelen waarmee je kennis maakt. Deze onderdelen houden zich onder meer bezig met het afhandelen van s-vrije kredietverlening via de accountdesk, dagelijkse transacties en rapportages aan toezichthouders en de afhandeling van alle geldstromen van en naar BNG Bank en tegenpartijen/klanten.

De derde opdracht (9 maanden)

Na afloop van de tweede opdracht ga je aan de slag bij de afdeling Interne en Externe Verslaggeving (IEV). De kennis die je hebt opgedaan bij de Backoffice en de Financiële Administratie kan je gebruiken om de rapportages bij IEV te begrijpen. Je gaat hier leren wat de cijfers betekenen, je draait mee met het maandelijkse rapportageproces en je voert de dagelijkse controle procedure uit, waarbij mutaties in balans en winst-en-verliesrekening verklaard worden. Verder krijg je een beter begrip van de database die gevoed wordt vanuit bronsystemen die je ook al bij FA en Backoffice zag.

Wat bieden wij?

 • Een mooie kans om bij een triple A bank, die een steentje bijdraagt aan het maatschappelijk belang van Nederland, het vak te leren;
 • Een gericht opleidingsprogramma waarin de NIBE cursus Algemene Opleiding Bankbedrijf (AOB) natuurlijk opgenomen is;
 • Goed salaris met zeer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • 25 vakantiedagen;
 • Bootcamp, bedrijfsfitnessregeling en meer op het gebied van sport & gezondheid;

Wie zoeken wij?

 • Je bent in het bezit van een HBO diploma (Finance & Control, voorheen Bedrijfseconomie, heeft onze voorkeur);
 • Je hebt maximaal twee jaar ervaring binnen het financiële werkveld;
 • Je bent leergierig en nieuwsgierig en bovendien ben je zelf startend;
 • Je kunt nieuwe informatie en ideeën snel in je opnemen en toepassen in de werksituatie;
  Je hebt een gezonde dosis doorzettingsvermogen;
 • Je bent zorgvuldig en niet te vergeten erg flexibel;

 

Interesse?

Heb je interesse in deze uitdagende traineeship? Reageer dan vandaag nog en stuur je sollicitatie voorzien van CV en motivatiebrief aan carlijn.toet@bngbank.nl

De pre-employmentscreening is standaard onderdeel van onze sollicitatieprocedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Trefwoorden: Tags:  
Yes

 Content Query