Volkskrant Beeldende Kunst Prijs

De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs is in 2006 ingesteld met de ambitie jong en eigenzinnig talent zichtbaar te maken voor een groot publiek. Het BNG Cultuurfonds beloont de winnaar met 10.000 euro. De oeuvreprijs is bestemd voor beeldend kunstenaars tot 36 jaar die in Nederland werken of wonen; kunstenaars die hun werk al in een duidelijke richting hebben ontwikkeld, maar op dit moment in hun carrière wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs wil uitdrukkelijk een prijs zijn waarvan alle genomineerden profijt hebben. De vijf genomineerde kunstenaars krijgen een gezamenlijke tentoonstelling in het Stedelijk Museum in Schiedam, en ruimschoots redactionele aandacht in de Volkskrant.

Winnaar 2016

De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2016 is gewonnen door Evelyn Taocheng Wang (Chengdu, 1981). De jaarlijkse prijs voor jong talent is zondag 11 december 2016 toegekend tijdens een live-uitzending van AVROTROS Kunstuur in Stedelijk Museum Schiedam aan 'een kunstenaar die in persoonlijk en geografisch opzicht een lange reis heeft ondernomen en dat met grote gevoeligheid vertaalt'. Evelyn Taocheng Wang neemt volgens juryvoorzitter Hanneke Groenteman 'hele dappere beslissingen.'

meer lezen

alt text
winnares Evelyn Toacheng Wang met Mat Meijs, secretaris BNG Cultuurfonds, en Deirdre Carrasso, directeur Stedelijk Museum Schiedam (foto: Jan Schrijver)

Eerdere winnaars

  • Winnaar 2015: Bram De Jonghe
  • Winnaar 2014: Floris Kaayk
alt text
floris kaayk

Trefwoorden: Tags: Cultuur; Volkskrant Beeldende Kunst Prijs
 

 Content Query