Maatwerktraining Financiële analyse voor de gemeente Vaals

  • update:  
  •  
De gemeente Vaals spant zich ruim een jaar actief in om studentenhuisvesting binnen de gemeente te realiseren. De gemeente wil voorzien in een behoefte vanuit de stad Aken, waar de uitbreiding van de Technische Universiteit zodanig effect heeft dat er nauwelijks nog woonruimte is voor studenten.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

De maatwerktraining Financiële analyse bood de gemeente Vaals nieuwe inzichten om businesscases en financiële voorstellen te kunnen beoordelen.

Vaals ‘ruikt’ daarmee ook zijn kans om een nieuwe dynamiek in de samenleving te brengen met de komst van studenten. Het is echter niet eenvoudig om dat te realiseren, omdat de economische situatie tegenzit en ontwikkelaars moeite hebben om financiering rond te krijgen. Diverse plannen, ook met financiële onderbouwingen, komen inmiddels bij de gemeente langs.

Aldus de gemeente: "Het juiste inzicht en de juiste expertise, benodigd voor het beoordelen van businesscases en financiële voorstellen, ontbreekt bij de gemeente. In BNG Advies (in de persoon van mevrouw Elderhorst) vonden wij een partner die ons op een hele goede manier hierin heeft getraind. In een intensieve en inspirerende training werden wij meegenomen in het beoordelen van businesscases, cash-flow overzichten, structuren van organisaties, het stellen van zekerheden, het beoordelen van kredietwaardigheid, de risico’s van staatssteun etc.

Bestuur, management, projectleiders en financiële experts volgden de training. Na afloop was iedereen zeer onder de indruk van de aanpak van de training en vooral ook de inzichten die zijn ontstaan/ontwikkeld. Een aanrader voor iedere gemeente, ookal is er reeds financiële deskundigheid aanwezig. Geloof ons, dit brengt een heleboel nieuwe aspecten aan het licht."

Trefwoorden: Tags:  
 

 Content Query