BNG Bank Digipass App

  • update:  
  •  
Met de Digipass App van BNG Bank op uw iOS- of Android apparaat heeft u de mogelijkheid veilig in te loggen en opdrachten digitaal te ondertekenen in BNG Betalingsverkeer.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

​Voor het inloggen in BNG Betalingsverkeer wordt sinds begin 2016 gebruik gemaakt Logo van Digipass app van BNG Bankvan de Digipass. Naast dit hardware token kan sinds 2018 ook gebruik worden gemaakt van een software token op een mobiel apparaat. Dit nieuwe token, genaamd "Digipass App" is functioneel gelijk aan de gewone Digipass: de app genereert unieke codes om in te loggen in BNG Betalingsverkeer en codes voor het bevestigen van transacties.

gebruik wordt nog eenvoudiger

Op dit moment moeten veiligheidscodes nog handmatig worden overgenomen in BNG Betalingsverkeer. Vanaf medio 2021 plaatst de App deze codes, via een push-notificatie, direct in BNG Betalingsverkeer. Zeker in combinatie met een fingerprint of face-ID op de mobiel wordt inloggen of tekenen met de App een fluitje van een cent. 

waar vind ik de App

De Digipass App is beschikbaar in de app stores voor smartphones en tablets met het besturingssysteem IOS (vanaf 7.1) en Android (vanaf 4.0). De app is niet beschikbaar voor de Windows Phone. Zoek in de App stores naar 'BNG Bank'. In de Gebruikersinstructie Installatie Digipass App (pdf, 785 kB) wordt het activatieproces nader toegelicht.

Het gebruik van de camera is vereist om kleurcodes in BNG Betalingsverkeer te scannen. De App is uitgebreid getest door externe securityexperts.

Gebruik Digipass app Toestaan

De Beheerders van BNG Betalingsverkeer dienen vooraf toestemming te geven of een gebruiker de Digipass App mag activeren. Let op: Dit kan alleen als uw organisatie minimaal 2 beheerders heeft. Dit kan zowel op een zakelijk als op een privé apparaat. Via de menuoptie 'Digipassen beheren' kan per gebruiker aangegeven worden of het gebruik van de Digipass App is toegestaan. Voor het gebruik van de Digipass App worden geen extra kosten in rekening gebracht. 

Digipass App Activeren

Indien toestemming is gegeven dient de gebruiker na het inloggen met de (hardware) Digipass, te kiezen voor de menuoptie 'Digipass Apps beheren'. Door op de knop 'Activeer Digipass App' te klikken wordt een licentie uitgegeven en start het activatieproces. In de handleiding Klantbeheerder (pdf, 1.5 MB) wordt het activatieproces nader toegelicht. Heeft de gebruiker geen Digipass (Hardware) dan kan de app online geactiveerd worden. Ook dit proces wordt in de hierboven genoemde handleiding beschreven.

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Klantenservice via het e-mailadres klantenservice@bngbank.nl of telefoonnummer 070 - 3750 555.

Trefwoorden: Tags: Betalingsverkeer
Yes

 Content Query