BNG Bank Digipass App is live!

  • update:  
  •  
Met de Digipass App van BNG Bank op uw iOS- of Android apparaat heeft u de mogelijkheid veilig in te loggen en opdrachten digitaal te ondertekenen in BNG Betalingsverkeer.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

​Voor het inloggen in BNG Betalingsverkeer wordt sinds begin 2016 gebruik gemaakt Logo van Digipass app van BNG Bankvan de Digipass. Naast dit hardware token kan nu ook gebruik worden gemaakt van een software token op een mobiel apparaat. Dit nieuwe token, genaamd "Digipass App" is functioneel gelijk aan de gewone Digipass: de app genereert unieke codes om in te loggen in BNG Betalingsverkeer en codes voor het bevestigen van transacties.

De app is beschikbaar

De Digipass App is beschikbaar in de app stores voor smartphones en tablets met het besturingssysteem IOS (vanaf 7.1) en Android (vanaf 4.0). De app is niet beschikbaar voor de Windows Phone. Zoek in de App stores naar 'BNG Bank'. In de Gebruikersinstructie Installatie Digipass App (pdf, 350 kB) wordt het activatieproces nader toegelicht.

Het gebruik van de camera is vereist om kleurcodes die in BNG Betalingsverkeer verschijnen te kunnen scannen. Op het gebied van veiligheid heeft de app uitgebreide testen door externe securityexperts succesvol doorstaan.

Gebruik Digipass app Toestaan

De klantbeheerder van BNG Betalingsverkeer dient vooraf toestemming te geven of een gebruiker de Digipass App mag activeren. Dit kan zowel op een zakelijke als op een privé apparaat. Via de menuoptie 'Digipassen beheren' kan per gebruiker aangeven worden of het gebruik van de Digipass App is toegestaan. Voor het gebruik van de Digipass App worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Digipass App Activeren

Indien toestemming is gegeven dient de gebruiker na het inloggen met de (hardware) Digipass, te kiezen voor de menuoptie 'Digipass Apps beheren'. Door op de knop 'Activeer Digipass App' te klikken wordt een licentie uitgegeven en start het activatieproces. In de handleiding Klantbeheerder (pdf, 1.5 MB) wordt het activatieproces nader toegelicht.

digipass App online

Naar verwachting eind 2019 zal ook de push notificatie ondersteund gaan worden. Dit betekent dat bij het inloggen in BNG Betalingsverkeer na het ingeven van de gebruikersgegevens automatisch een notificatie verschijnt op het mobiele apparaat. Bij het openen van de notificatie, wordt de Digipass App opgestart en dient men direct in te loggen. Na het inloggen wordt BNG Betalingsvkerkeer direct op de werkplek geopend. Het overtikken van de login code is dan niet meer nodig.

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Klantenservice via het e-mailadres klantenservice@bngbank.nl of telefoonnummer 070 - 3750 555.

Trefwoorden: Tags: Betalingsverkeer
Yes

 Content Query