Contactloos pinnen verplicht per 1 januari 2020

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Contactloos pinnen biedt meer gemak, snelheid en veiligheid. Dat is één van de redenen dat de merkeigenaren MasterCard en VISA aan hun toonbankinstellingen voorschrijven dat uiterlijk 1 januari 2020 alle betaalautomaten geschikt zijn voor contactloos betalen.

Met de betaalpas en mobiel

Contactloos betalen kan zowel met elke bankpas als met de mobiele telefoon. Tot voor kort konden alleen gebruikers van een Android telefoon hun bankpas op hun mobiel zetten. Sinds juni 2019 ondersteunt ING Bank ook Apple pay op de iPhone. Voor de acceptatie van mobiele pintransacties zijn geen extra handelingen op de betaalautomaat nodig.

vervang oude betaalautomaten zonder contactloos

Van alle betaalautomaten zonder ondersteuning van contactloos is het veiligheidscertificaat inmiddels verlopen. Voor veel onbemande automaten met verlopen certificaat in bijvoorbeeld de parkeersector geldt een overgangsperiode tot 1 januari 2020. Mocht het niet mogelijk zijn om deze betaalautomaten voor 1 januari 2020 te vervangen, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact op met de klantservice van BNG Bank.

Trefwoorden: Tags:  
Yes

 Content Query