Gebruik van kostencodes bij overboekingen

  • update:  
  •  
Met de nieuwe PSD2 wetgeving mogen banken voor alle betalingen binnen de EER-landen uitsluitend nog kosten doorbelasten aan hun eigen klanten. Ook moet altijd het oorspronkelijke bedrag worden gestort op de rekening van de begunstigde. Bekijk welke kostencode u als klant het beste kunt gebruiken.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

SEPA-betalingen

Bij SEPA-betalingen wordt altijd het door de betaler opgegeven bedrag gecrediteerd bij de begunstigde. U hoeft daarom geen kostencode mee te geven. Standaard wordt kostencode 'delen' (SHA) gehanteerd.

NON-SEPA/buitenland betalingen binnen EER-landen

Geef voor een betaling naar een begunstigde binnen één van de 31 EER-landen (28 EU-landen plus IJsland, Noorwegen en Liechtenstein) altijd kostencode 'delen' mee. Hierbij maakt het niet uit of het euro's zijn of een andere valuta. De begunstigde krijgt het gehele bedrag bijgeschreven en u krijgt alleen de kosten van BNG Bank doorbelast.

NON-SEPA/buitenland betalingen buiten EER-landen

Voor betalingen naar landen buiten de EER (bijvoorbeeld naar de VS of Zwitserland) geeft u kostencode 'voor uw rekening' (OUR) mee als u er zeker van wilt zijn dat de begunstigde het volledige bedrag op de rekening krijgt bijgeschreven.
Het is tevens mogelijk om kostencode 'delen' te gebruiken, maar hierbij loopt u het risico dat de begunstigde een lager bedrag krijgt bijgeboekt.

Trefwoorden: Tags:  
Yes

 Content Query