PSD2

Met de nieuwe betaalwetgeving (PSD2) kunnen derde partijen rechtstreeks uw betaalopdrachten en betaalinformatie uitwisselen met de bank. Uiteraard alleen met uw nadrukkelijke toestemming.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

​Deze toestemming geeft u met uw veilige Digipass of Digipass App van de bank. Informatie-uitwisseling vindt plaats via een zogenaamde Application Program Interface (API). Uw softwareleverancier kan ook gezien worden als zo'n derde partij. Hierdoor kan uw systeem 's ochtends al de rekeninginformatie ophalen en kunnen betaal- en incassobatches rechtstreeks vanuit uw financiële systeem naar de bank worden verstuurd.

waar staat bng bank

Vanaf juni 2019 is het mogelijk om de PSD2 API in productie te gebruiken. Derde partijen dienen wel te beschikken over een licentie van de DNB of een andere centrale bank en gebruik te maken van een eIDAS certificaat. 

Derde partijen kunnen gebruik maken van ons Ontwikkelaarsportaal voor PSD2. Dit portaal biedt de mogelijkheid om in een gecontroleerde omgeving te testen met een PSD2 API. Deze gecontroleerde omgeving is technisch identiek aan de productie-omgeving.

welke derde partijen kunt u verwachten

De partijen, met een licentie, bieden voornamelijk diensten aan bij consumenten, ZZP-ers of aan banken. Enkele banken bieden in het particuliere domein al de mogelijkheid de rekeningen van andere banken te ontsluiten via hun eigen betaalomgeving. BNG Bank onderzoekt ook de mogelijkheid om rekeningen van andere banken toe te voegen aan BNG Betalingsverkeer.

KopPelingen met ERP-leveranciers

De API techniek leent zich ook uitstekend om rekeninginformatie en betaalopdrachten rechtstreeks uit te wisselen met uw ERP-systeem. Wij zijn met meerdere ERP-leveranciers in gesprek om de mogelijkheden van een rechtstreekse koppeling te bespreken.

Trefwoorden: Tags: Betalingsverkeer
Yes

 Content Query