SEPA-bijeenkomsten

  • update:  
  •  
In samenwerking met VNG heeft BNG informatiebijeenkomsten over de overstap naar Europees betalingsverkeer georganiseerd. De informatiebijeenkomsten vonden op vier locaties verspreid over het land in mei en juni plaats.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

 

Nederland gaat over op Europees betalen

Over twee jaar, februari 2014, zijn de Nederlandse betaalproducten "(zakelijke) overboekingen en incasso’s" definitief vervangen door de nieuwe Europese overboekingen en incasso’s. Op dit moment worden echter slechts enkele procenten van de binnenlandse overboekingen verwerkt via de nieuwe Europese variant en is het percentage Europese incasso’s nagenoeg nul.
 
Dit betekent dat er de komende twee jaar hard aan moet worden getrokken door met name alle zakelijke betalingsverkeergebruikers in Nederland om tijdig een verantwoorde overstap te maken. Niet gereed betekent immers niet meer kunnen betalen of incasseren. Als bank willen wij u graag bij deze overstap ondersteunen, waarna uw organisatie de invulling zelf goed kan verzorgen.
 
Om de migratie te sturen en monitoren is onder leiding van De Nederlandsche Bank en het Ministerie van Financiën het Nationaal Forum SEPA-migratie opgericht. Hierin zijn naast de banken diverse belangenorgansiaties van gebruikers vertegenwoordigd waaronder ook de VNG. Er wordt gekozen voor een vergelijkbare aanpak als bij de overgang naar de Euro.

Programma

Tijdens de informatiebijeenkomsten hebben wij de migratie vanuit verschillende invalshoeken belicht: 
1. Vanuit de bank: Europees betalen, wat en wanneer?
2. Vanuit de gebruiker: Europees betalen en de impact van de migratie vanuit de praktijk.
3. Vanuit de ICT: ICT impact van Europees betalen.

Presentaties

 

Trefwoorden: Tags: SEPA
 

 Content Query