Standaard betaalinstructies en QR codes

Met het verdwijnen van de acceptgiro verdwijnt ook een stuk herkenbaarheid voor de betaler. Om deze reden hebben banken in overleg met grote verspreiders van facturen een uniforme betaalinstructie opgesteld. Deze moet de herkenbaarheid vergroten en eraan bijdragen dat het betaalkenmerk netjes wordt overgenomen.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

​Standaard betaalinstructie

In samenwerking met de banken en enkele grote factuurverspreiders heeft de Betaalvereniging een handleiding en een voorbeeld gemaakt voor een 'uniforme betaalinstructie'. De betaalinstructie is geen verplichting maar een aanbeveling aan factuurverspreiders voor een voor de betaler herkenbaar format. Het betaalkenmerk neemt een prominente plaats in bij de instructie waardoor de verwerking net als als bij de Acceptgiro ook aan de ontvangende zakelijke kant efficiënt blijft.

Meer info vindt u op de website van de Betaalvereniging.

QR codes

Op de betaalinstructie is ruimte opgenomen voor QR codes die gecodeerd alle betaalgegevens bevatten. Deze QR codes kunnen door apps van consumentbanken worden gescand in de betaalapp of het internetbankieren. Dit garandeert een efficiënte verwerking in uw financiële administratie. Het is ook mogelijk om hier een QR-code op te nemen die linkt naar een betaalpagina met verschillende betaalproducten als iDEAL.

Trefwoorden: Tags: Betalingsverkeer
Yes

 Content Query