BNG Bank Circusprijs

De BNG Bank Circusprijs - uniek in de Nederlandse circuswereld - is opgericht voor de promotie van het nieuwe circus en dat van het jeugdcircus in het bijzonder. Het BNG Cultuurfonds heeft samen met Circomundo het initiatief genomen voor deze prijs. Het Fonds voor Cultuurparticipatie is aan de prijs verbonden in het kader van het project Toekomst in de Piste, een breed kwaliteitsverbeteringsprogramma voor het jeugdcircusveld.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Bijzonder aan de prijs is dat die niet gaat naar een kant-en-klaar product maar naar een plan, dat met het prijzengeld kan worden uitgevoerd. Naast het prijzengeld krijgen de winnende acts en voorstellingen drie speelmogelijkheden aangeboden. Bij winnaars van vorige edities heeft het winnen van de prijs in boeiende en spectaculaire voorstellingen geresulteerd. 

Circomundo 

Circomundo is een belangenvereniging die zich inzet voor de kwaliteitsontwikkeling en de belangen van de Nederlandse jeugdcircussen. Dat doen ze door concrete projecten en praktische handleidingen te ontwikkelen over bijvoorbeeld de jeugdcircus- en lespraktijk en een bijdrage te leveren aan het uitwisselen van kennis en informatie, zowel in het circusveld als daarbuiten. 

winnaar 2015

De winnaar van de BNG Bank Circusprijs 2015 is op vrijdag 18 december in Meppel bekend gemaakt.
Lees hier wie de winnaar is

Winnaars 2014

De winnaars van de BNG Bank Circusprijs 2014 zijn op zaterdag 20 december 2014 in Amsterdam bekend gemaakt.

Beste Jeugdcircus

Het jeugdcircus Nevermind uit Zoetermeer won de BNG Bank Circusprijs 2014 voor Beste Jeugdcircus. De prijs wordt uitgereikt aan het jeugdcircus met het beste plan voor een nieuwe voorstelling. Met het prijzengeld van 7.500 euro kan de voorstelling 'Vliegen & Vallen' worden gerealiseerd.  

alt text
Circus Nevermind (Foto: Marc Faasse )

Jong Talent Jeugdcircus

Het duo Luna & Marleen van Circus Santelli uit Groningen won met hun act 'De bezem en het korset' in de categorie Jong Talent Jeugdcircus. Zij ontvingen 1.000 euro om met professionals aan hun act te werken.

alt text
luna & marleen (Foto: Marc Faasse )

lees meer over de prijswinnaars van 2014

Eerdere winnaars

  • Wiinnaars 2014: Nevermind uit Zoetermeer (categorie Beste Jeugdcircus) en het duo Luna & Marleen van Circus Santelli uit Groningen (categorie Jong Talent Jeugdcircus)
  • Winnaar 2013: Simsalabim (categorie kleine jeugdcircussen)
  • Winnaars 2012: Circuskunst (categorie middelgrote jeugdcircussen), Michaël Betrian (categorie jong talent jeugdcircus) en Lisa Chudalla, Codarts Circus Arts (categorie jong talent HBO)
  • Winnaar 2011: Circaso

Trefwoorden: Tags: Cultuur
 

 Content Query