BNG Bank Circusprijs

De BNG Bank Circusprijs stimuleert en ondersteunt aanstormend talent, zodat ze zich verder ontwikkelen.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic
Er is ontzettend veel circustalent in Nederland. De prijs gaat naar het meest veelbelovende talent dat in dat jaar afstudeert aan één van de 2 hbo-circusopleidingen (Codarts in Rotterdam en Fontys Academy for Circus and Performance Art in Tilburg) in Nederland.  

4 acts nomineren

Uit alle afstudeerpresentaties worden 4 acts genomineerd. Zij krijgen een bijdrage om hun acts verder te ontwikkelen. In het najaar presenteren zij hun resultaat op een speciale circusavond en dan kiest de jury een definitieve winnaar. De winnaar van de BNG Bank Circusprijs ontvangt een prijs van 6.000 euro en een reeks optredens in het land. 

Samenwerkingsverband

Sinds 2011 werken het BNG Cultuurfonds en de koepel van de Nederlandse jeugdcircussen Circomundo samen rond de jaarlijkse BNG Bank Circusprijs. In eerste instantie was de prijs bedoeld om een stimulans te geven aan producties van de Nederlandse jeugdcircussen. Per 2017 kreeg de prijs een nieuwe opzet waarmee meer aangesloten wordt op andere BNG Bank cultuurprijzen voor aanstormend talent op het gebied van literatuur, theater en dans.

Circomundo 

Circomundo is een belangenvereniging die zich inzet voor de kwaliteitsontwikkeling en de belangen van de Nederlandse jeugdcircussen. Dat doen ze door concrete projecten en praktische handleidingen te ontwikkelen over bijvoorbeeld de jeugdcircus- en lespraktijk en een bijdrage te leveren aan het uitwisselen van kennis en informatie, zowel in het circusveld als daarbuiten. 

winnaar 2017

Op donderdag 19 oktober is de winnaar van de BNG Bank Circusprijs 2017 gekozen in Theater de NWE Vorst te Tilburg. Het collectief Familiar Faces kreeg een cheque van € 6.000,- overhandigd voor hun meest verfrissende en veelbelovende act.
Lees verder over de prijswinnaars van 2017

Eerdere winnaars

  • Winnaar 2017: Familiar Faces
  • Winnaars 2015: Jeugdcircus Okidoki uit Meppel
  • Winnaars 2014: Nevermind uit Zoetermeer (categorie Beste Jeugdcircus) en het duo Luna & Marleen van Circus Santelli uit Groningen (categorie Jong Talent Jeugdcircus)
  • Winnaar 2013: Simsalabim (categorie kleine jeugdcircussen)
  • Winnaars 2012: Circuskunst (categorie middelgrote jeugdcircussen), Michaël Betrian (categorie jong talent jeugdcircus) en Lisa Chudalla, Codarts Circus Arts (categorie jong talent HBO)
  • Winnaar 2011: Circaso
Trefwoorden: Tags: Cultuur
 

 Content Query