BNG Bank Dansprijs voor Marina Mascarell

  • update:  
  •  
De tweede BNG Bank Dansprijs werd op 13 februari uitgereikt aan choreografe Marina Mascarell. De prijs is verleden jaar ingesteld door het BNG Cultuurfonds van BNG Bank in samenwerking met het Haagse danshuis Korzo om getalenteerde choreografen de kans te bieden om hun werk in Nederland op tournee te brengen.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

​Mascarell ontving een prijs van 50.000 euro waarmee ze met haar nieuwste voorstelling, "it is like a large animal deep in sleep" in het najaar van 2015 op tournee gaat langs Nederlandse theaters. De dansvoorstelling ging op woensdag 4 februari 2015 – in première tijdens het CaDance Festival.

alt text
marina mascarell
(joris Jan bos photography)
 

Mascarell

Na een danscarrière bij onder meer Nederlands Dans Theater in Den Haag legt Mascarell zich sinds 2010 toe op choreograferen. Sinds 2011 is zij verbonden aan Korzo waar ze haar signatuur als choreograaf stevig heeft ontwikkeld. Ze maakte werk voor Here We Live and Now (Korzo), TWOOLS (Scapino Ballet Rotterdam) en UpComing Choreographers (NDT). In 2013 maakte ze op pers en publiek indruk met haar voorstelling The Unreality of Time.

BNG Bank dansprijs

Het BNG Cultuurfonds en Korzo producties hebben in 2014 jaar de handen ineen geslagen om bijzonder getalenteerde makers met (inter)nationale potentie te ondersteunen op hun weg naar de volgende fase in hun carrière. Nu de Nederlandse productiehuizen niet langer onderdeel uitmaken van de Culturele Basisinfrastructuur (BIS) van de overheid, willen Korzo en het BNG Cultuurfonds zorg dragen voor de continuïteit in de ontwikkeling van excellente jonge makers. De prijs ging in 2014 naar choreograaf Samir Calixto die zijn hit 4 Seasons op tournee bracht. 

Trefwoorden: Tags: dansprijs
 

 Content Query