Genomineerden BNG Bank Literatuurprijs 2015 vertellen over hun boek

  • update:  
  •  
Aanstaande donderdag 21 januari wordt de BNG Bank Literatuurprijs 2015 uitgereikt. In de filmpjes vertellen de auteurs iets over de achtergrond van hun boeken. U bent van harte welkom bij de prijsuitreiking in de Amstelkerk in Amsterdam.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

De volgende drie schrijvers zijn voor de BNG Bank Literatuurprijs 2015 genomineerd:

  • Elfie Tromp Underdog (De Geus)
  • Henk van StratenBidden en vallen (Nijgh & van Ditmar)  
  • Jamal OuariachiEen honger (Querido)

​Elfie Tromp over haar boek Underdog

 

Henk van Straten over zijn boek Bidden en Vallen

 

Jamal Ouariachi over zijn boek Een Honger

 

prijsuitreiking op 21 januari 2016

Op donderdag 21 januari 2016 wordt de BNG Bank Literatuurprijs uitgereikt in de Amstelkerk op het Amstelveld in Amsterdam. Aanvang 16.30 uur. Om 17.00 uur worden de genomineerde auteurs voorgesteld en wordt de winnaar bekendgemaakt. Aansluitend is het tijd voor een feestelijke borrel.

Graag nodigen wij u, mede namens het BNG Cultuurfonds en de jury, voor deze gelegenheid uit. U kunt laten weten of u komt door te mailen naar stassen@sebes.nl o.v.v. BNG Bank Literatuurprijs 2015.

BNG Bank Literatuurprijs

De BNG Bank Literatuurprijs is een prijs voor jonge schrijvers met een jong oeuvre. Genomineerd kunnen worden: Nederlandstalige auteurs die geboren zijn in 1975 of later, die twee of meer literaire prozawerken op hun naam hebben staan en die nog niet helemaal doorgebroken zijn, geen grote literaire prijs hebben gewonnen en van wie tussen 1 januari en 31 december 2015 een nieuw boek is verschenen. Het is de elfde keer dat deze prijs wordt uitgereikt. Het prijzengeld bestaat uit 15.000 euro en een sculptuur van Theo van Eldik.

Lees meer over de BNG Bank Literatuurprijs en de eerdere prijswinnaars 

De jury

De jury, bestaande uit juryvoorzitter Jeroen Vullings (Vrij Nederland), hoogleraar moderne Nederlandse Letterkunde Yra van Dijk (Universiteit Leiden) en literair criticus Arjan Peters (de Volkskrant), heeft dit jaar besloten drie auteurs te nomineren voor de prijs. Deze genomineerde auteurs bezitten volgens de jury durf. "Die durf uit zich in de omvang van de roman, de stijl, of de beschreven ervaringen, gedachten en gebeurtenissen; en meestal in een combinatie van die verschijningsvormen. Deze drie auteurs nemen geen genoegen met een gemiddeld verhaal. Ze gaan alle drie vér." 


 

Trefwoorden: Tags: Cultuur
 

 Content Query