BNG Bank Muziekprijs 2018 voor fagottist Thomas Dulfer

  • update:  
  •  
Fagottist Thomas Dulfer ontving op vrijdag 30 november de eerste BNG Bank Muziekprijs van Mat Meijs, secretaris BNG Cultuurfonds. De prijs wordt vanaf dit jaar jaarlijks uitgereikt aan de nieuwe young artist in residence (yair) van de NJO Muziekzomer. Thomas Dulfer werd gepresenteerd aan de vrijwilligers en Vrienden van het NJO. Samen met het Helikon Kwartet en Talítha Cumi Witmer (op de theorbe) gaf hij een drietal fantastische miniconcerten in De Garage in Radio Kootwijk.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

​Winnaar BNG Bank Muziekprijs

De vijfentwintigjarige Dulfer werkte voorgaande jaren al mee aan diverse projecten van het Nationaal Jeugd Orkest en heeft daarin bewezen niet alleen een begenadigd musicus, maar ook een enthousiasmerende inspirator te zijn. Dulfer heeft een duidelijke visie en interessante ideeën voor toekomstige projecten. Hij sleepte al eerder belangrijke prijzen in de wacht, zoals een eerste prijs in de regionale finale van het Prinses Christina Concours, een eerste prijs bij het FagotNetwerk en de Classic Young Master Award.

Het bedrag – 20.000 euro - maakt het mede mogelijk om alle projecten, die de yair samen met het NJO ontwikkelt, te kunnen realiseren.

Young artist in residence

Sinds 2008 selecteert het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) voor elke NJO Muziekzomer een young artist in residence. Dit is altijd een uitzonderlijk getalenteerde, jonge Nederlandse musicus, die een prominente plek binnen het festival NJO Muziekzomer krijgt en die de kans krijgt verschillende bijzondere programma's te maken. De positie van young artist in residence kan een enorme impuls aan de carrière van de betreffende musicus geven. Succesvolle voorbeelden uit het verleden zijn Remy van Kesteren (harp, 2011), Emmy Storms (viool, 2012), Andrea Vasi (piano, 2014), Shin Sihan (viool, 2016), Ella van Poucke (cello, 2017) en Pieter van Loenen (viool, 2018).

Thomas Dulfer, Mat Meijs (BNG Cultuurfonds) en Ewout van Dingstee (NJO) 

Trefwoorden: Tags: Cultuur
Yes

 Content Query