BNG Bank Prijs Beste Amateurkunst Gemeente 2013 uitgereikt

  • update:  
  •  
Bij de opening van de Week van de Amateurkunst op 25 mei in Lelystad is de BNG Bank Prijs Beste Amateurkunst Gemeente 2013 door Mat Meijs van BNG Bank uitgereikt.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

​Lelystad heeft deze prijs gewonnen omdat de jury in Lelystad veel enthousiasme voor de amateurkunst ziet, niet alleen tijdens de Week van de Amateurkunst (WAK), maar ook daarbuiten. De amateurkunst, het onderwijs, het Centrum voor de Kunsten, de Kubus, en de verschillende podia hebben hun krachten gebundeld en richten zich samen op iedereen die actief bezig is met kunst in enig verband of individueel. De aandacht voor amateurkunst dringt in Lelystad door tot in de wijken en er wordt veelvuldig samengewerkt met maatschappelijke partners.

De BNG Bank Prijs Beste Amateurkunst Gemeente, groot € 20.000,-, is bedoeld om gemeenten te stimuleren de lokale amateurkunst optimaal te laten groeien en bloeien. Lelystad gaat de prijs inzetten voor de KNAK, de knip amateurkunst. Lokale amateurgezelschappen en individuen kunnen bij de gemeente ideeën indienen voor culturele samenwerkingsprojecten. Per kwartaal zal de gemeenten een aantal van deze ideeën financieel ondersteunen.

 

Week van de Amateurkunst

Onder het motto ‘Kijk Kunst!’ doen ruim 55 Nederlandse gemeenten van 25 mei tot en met 1 juni mee aan de Week van de Amateurkunst. Met tal van bijzondere culturele activiteiten richten zij de aandacht op de amateurkunst in hun gemeente. Lokale coördinatoren organiseren talloze concerten, exposities, dansvoorstellingen, markten, openbare lessen en workshops om bezoekers kennis te laten maken met de onbeperkte mogelijkheden van het maken van kunst. Veel amateurkunstenaars staan voor de bezoekers klaar om hun werk te laten zien en toe te lichten. Ateliers houden open dagen, kunstencentra organiseren speciale activiteiten, orkesten geven bijzondere concerten en theatergroepen geven spectaculaire voorstellingen.

Weten of er ook in uw gemeente WAK-activiteiten georganiseerd worden? Kijk dan in de agenda op de site van WAK Nederland.

BNG Cultuurfonds

Het BNG Cultuurfonds heeft tot doel activiteiten te stimuleren op het gebied van kunst en cultuur die van betekenis zijn voor gemeenten en het gemeentelijk beleid. Het fonds heeft ook een prijs voor de gemeente die op de beste wijze erfgoed onder de aandacht brengt en prijzen voor jong talent op het gebied van literatuur en theater.

Trefwoorden: Tags: Cultuur
 

 Content Query