Eva Line de Boer wint BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016

  • update:  
  •  
Donderdag 1 september is het Nederlands Theater Festival 2016 in de Stadsschouwburg Amsterdam geopend. Na een welkomstwoord van juryvoorzitter Ferry Mingelen werd de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016 uitgereikt aan de jonge maker Eva Line de Boer voor haar voorstelling 'Dit gebeurde allemaal tegelijk'.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Eva Line de Boer wint BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016

Eva Line de Boer heeft de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016 gewonnen. Ze ontving deze prijs ter waarde van €45.000 euro voor de voorstelling Dit gebeurde allemaal tegelijk, die zij in coproductie met Festival Cement heeft gemaakt.

 

De prijs – die op 1 september voorafgaand aan de Staat van het Theater 2016 werd uitgereikt in een volle Stadsschouwburg Amsterdam – is in het leven geroepen om jonge getalenteerde makers te ondersteunen. De jury van de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs over Eva Line de Boer: "Een parade van menselijke emoties en situaties trekken in een constante stroom aan het publiek voorbij. De scènes gaan van absurd naar herkenbaar, waarbij contrasterende ervaringen onder de loep worden genomen. Eva Line de Boer levert een doordachte voorstelling af over de willekeur van het leven. Haar regie is bijzonder secuur en de vormgeving tot in de puntjes verzorgd. De Boer heeft de diverse groep spelers (acteurs met diverse achtergronden en leeftijden) tot een hechte eenheid gesmeed en zet de diversiteit met maximaal effect in. Een vreugdevolle en ontroerende ervaring." 

bekijk het juryrapport op de website van het nederlands theaterfestival

 

 

 
Trefwoorden: Tags: Cultuurfonds
 

 Content Query