Familiar Faces winnaar van de BNG Bank Circusprijs 2017

  • update:  
  •  
Op donderdag 19 oktober is de winnaar van de BNG Bank Circusprijs 2017 gekozen in Theater de NWE Vorst te Tilburg. Het collectief Familiar Faces bleek de meest verfrissende en veelbelovende winnaar en kreeg een cheque van €6.000,- overhandigd. Een acrobatisch kwartet dat opgeleid is aan de HBO-circusopleiding in Tilburg. De prijs stelt Familiar Faces in staat om de act verder te ontwikkelen en te spelen op festivals.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

partneracrobatiek kwartet

De jury verkoos Familiar Faces vanwege de bijzondere, bijna terloopse opbouw van hun presentatie waarin vallen en opstaan, totale verbinding en onderling vertrouwen gecombineerd worden met spierkracht en totale slapte. De subtiele humor overtuigt en zorgt ervoor dat het volledig ontbreken van muziek niet gemist wordt. De keuze om dat te doen getuigt van lef. De jury ziet uit naar de verdere carrière van dit gezelschap.


Foto's: Michel Groen

Vier genomineerden

Voor de BNG Bank Circusprijs nomineerde de jury eerder dit jaar 4 acts. Zij werden geselecteerd uit alle afstudeerpresentaties van studenten aan de twee HBO-circusopleidingen in Nederland. De genomineerden ontvingen een kleine beurs om hun presentaties in de zomermaanden verder te ontwikkelen. De andere genomineerden waren: Liza van Brakel (jongleren/acrobatiek), Naomi Bratthamer (vertical rope) en Laure Osselin (trapeze). Bekijk hier een korte impressie van de optredens.

 

Jury

De jury van de BNG Bank Circusprijs bestond uit:

  • Marc Eysink Smeets – Bestuurslid Circomundo, directeur Festival Circolo
  • Julie Descamps – Artistieke vorming Circuscentrum Vlaanderen, programmeur Smells Like Circus
  • Evertjan Mercier – Hand-to-hand artiest, Alumni Fontys ACaPA, Duo Zinzi&Evertjan
  • Nikkie Sneep-Snijders – Directie en trainer Circusgezelschap TwoB
  • Mat Meijs – Secretaris BNG Cultuurfonds  

BNG Bank Circusprijs

De BNG Bank cultuurprijzen zijn in het leven geroepen om aanstormend talent te stimuleren én te ondersteunen om zich verder te ontwikkelen. De BNG Bank Circusprijs wordt uitgereikt aan het meest onderscheidende talent dat in dat jaar afstudeerde aan een van de twee HBO-circusopleidingen in Nederland (Codarts Circus Rotterdam en de Fontys Academy for Circus and Perfomance Art in Tilburg) De prijs is een initiatief van Circomundo, de koepel van Nederlandse jeugdcircussen.

Trefwoorden: Tags: Cultuur
Yes

 Content Query