Het Debuut

  • update:  
  •  
BNG Cultuurfonds heeft een bijdrage toegekend aan Het Debuut van Rudolphi Producties.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Toptalent van morgen

Het Debuut van Rudolphi Producties toont de drie beste korte voorstellingen van afstuderende theatermakers op één avond. Met columnist Oscar Kocken als host en een ‘meet en greet’ met alle makers na afloop. Voor het publiek dé kans om als eerste kennis te maken met het toptalent van morgen.

De pers over eerdere edities: “Een aantrekkelijke avond met hoogst origineel nieuw theatertalent.” (Theaterkrant).

De jury

Naast de producenten Marie-Anne Rudolphi en Maarten van der Cammen nam actrice en tweevoudig Theo d'Or-winnares Elsie de Brauw dit jaar in de jury plaats. Zij selecteerden de voorstellingen tijdens het ITs Festival 2014.

De drie beste

De drie voorstellingen die door de jury geselecteerd zijn om dit najaar onder de naam Het Debuut een tournee te maken zijn:

  • NXT LVL van Nick Bos, Mathieu Wijdeven en Jip van den Dool (Toneelacademie Maastricht, Performing)
  • Rhythm of the night van Marijn Brussaard (Theaterschool Amsterdam, Mime)
  • Metamorphosen van Greet Jacobs, Linda Lugtenborg en Femke Stallaert (Rits School of Arts, Brussel).

NXT LVL

Bos, Wijdeven en van den Dool hebben met NXT LVL een jongensdroom gerealiseerd; ze zijn personages geworden in hun eigen computergame. In een universeel verhaal over goed en kwaad zetten ze alles in; absurde humor, fysiek ijzersterk spel, een strakke vormgeving en meesterlijke animatie. De drie acteurs creëren een magische wereld en spelen vol overgave. Met de uitsmijter aan het einde valt alles op zijn plaats.

Rhythm of the night

Rhythm of the night is een ingetogen en ontroerende mimesolo van Marijn Brussaard. Een verstild juweeltje. We zien een jongen, en in hem een generatie twintigers, in muziek en dans op zoek naar overgave. Opgesloten in een boksring worstelt hij met verwachtingen, driften en het leven zoals het is. Uiteindelijk opent Marijn zijn hart en mogen we naar binnen kijken.

Metamorphosen

Met het klassieke meesterwerk Metamorphosen van Ovidius in de ene hand en Metallica, Mozart en Matisse in de ander, wordt het publiek meegezogen in korte beeldende sprookjes die de geschiedenis van de wereld en van de mens vertellen. Hier staan drie jonge actrices die met tekst wel raad weten en de magie die theater is tot in hun vingertoppen beheersen. De voorstelling is een theatraal feest, visueel overweldigend en met veel lef en plezier gespeeld.

De voorstellingen zijn te zien van 19 september tot en met 31 oktober in verschillende Nederlandse steden.

Trefwoorden: Tags: BNG Cultuurfonds
 

 Content Query