Kampen wint BNG Bank Erfgoedprijs 2013

  • update:  
  •  
Op donderdag 31 oktober heeft de Commissaris van de Koning in de Provincie Zuid-Holland, de heer J. Fransen, bekend gemaakt dat de BNG Bank Erfgoedprijs 2013 is gewonnen door de gemeente Kampen.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Wethouder Janita Tabak ontving onder grote belangstelling een oorkonde en een cheque van EUR 25.000,- beschikbaar gesteld door het BNG Cultuurfonds. De gemeente Schiedam, winnaar van 2012, was gastheer van deze feestelijke bijeenkomst.

De gemeente Kampen was samen met Den Bosch, Leiden, Noordoostpolder en Winterswijk in de race voor de prijs: deze vijf gemeenten waren genomineerd uit 20 aanmeldingen uit het hele land.

De jury in haar juryrapport over Kampen

Kampen weet haar imago te ontwikkelen door inventief gebruik te maken van haar erfgoed. Deze winnaar is toekomstgericht bezig door met erfgoed in te spelen op maatschappelijke veranderingen. Kampen is nuchter en blijft authentiek; zij vertrouwt op de eigen kracht van inwoners. Ook is Kampen duidelijk over haar ambities en realistisch over de beperkingen van deze tijd en weet desondanks goede accenten te leggen op erfgoedgebied. De winnaar overtuigt niet alleen haar eigen inwoners en instellingen, maar ook de buitenwacht, zoals toeristen, studenten èn de jury van de BNG Bank Erfgoedprijs.

De BNG Bank Erfgoedprijs

De BNG Bank Erfgoedprijs is bedoeld om gemeenten te stimuleren om effectief erfgoedbeleid te voeren en elkaar op dit gebied te inspireren. De BNG Bank Erfgoedprijs wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt en is een initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten ’92, een samenwerkingsverband van een twintigtal erfgoedorganisaties. BNG Cultuurfonds is hoofdsponsor.

Trefwoorden: Tags: Erfgoedprijs
 

 Content Query