Koninklijk slot van project Eeuwige Jeugd

  • update:  
  •  
Hare Majesteit Koningin Máxima was op 12 december 2014 aanwezig bij de gala-avond van het project Eeuwige Jeugd in Den Haag om jonge kunstenaars aan te moedigen. Het Nationaal Jeugd Koor, het Nationaal Jeugd Orkest, de Haagse slagwerkgroep Percossa en jonge dichters verzorgden optredens.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

 

Twee jubilea

In 2014 bestond BNG Bank 100 jaar en het BNG Cultuurfonds 50 jaar. Dit werd gevierd met het project Eeuwige Jeugd. Hiermee droegen BNG Bank en het BNG Cultuurfonds bij aan de ontwikkeling van jong cultureel talent in Nederland.

Samen met de afdelingen cultuur van provincies, gemeenten en hogescholen is gezocht naar jonge makers en gezelschappen uit kunstdisciplines zoals dans, theater, beeldende kunst, video en muziek.

Gedicht van Leo Vroman

De Koningin kreeg een dichtbundel met werk dat uit het project Eeuwige Jeugd is voortgekomen en gedeeltelijk tijdens de slotavond werd getoond. Ook kreeg zij het gedicht 'Altijd die Eeuwige Jeugd' dat wijlen dichter Leo Vroman speciaal voor het project heeft geschreven. Een aantal weken voor zijn overlijden is zijn voordracht via Skype opgenomen. Dit is tijdens deze avond voorgedragen. 

De dichtbundel bestaat uit 36 gedichten over Eeuwige Jeugd van jonge dichters, drie uit elke provincie. Twaalf etsen en litho's, geïnspireerd op de winnende gedichten, illustreren de werken. 

alt text
Carel van Eykelenburg, voorzitter BNG Bank, biedt Hare Majesteit Koningin Máxima de dichtbundel en het gedicht van Leo Vroman aan.

BNG Bank en het BNG Cultuurfonds

BNG Bank is de bank van en voor overheden en instellingen voor het maatschappelijk belang.
Het BNG Cultuurfonds heeft tot doel activiteiten te stimuleren op het gebied van kunst en cultuur en richt zich met name op de ondersteuning van jong talent.

In 2014 zijn veertien geselecteerde producties te zien geweest op culturele of industriële erfgoedlocaties door heel Nederland.  

Trefwoorden: Tags: Eeuwige jeugd; BNG Cultuurfonds; BNG Bank
 

 Content Query