Op weg naar Age Friendly Cities

  • update:  
  •  
Op 23 november aanstaande vindt de slotmanifestatie 'Lang Leve Kunst. Op weg naar Age Friendly Cultural Cities' in de Stadsschouwburg Utrecht plaats. Een van de betrokken steden zal tijdens de slotmanifestatie tot winnaar van de BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs worden uitgeroepen.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Seniorvriendelijke stad

In 2030 wonen wereldwijd 3 op de 5 mensen in de stad. Tegen die tijd is bovendien het aantal 60 plussers verdubbeld. De World Health Organisation (WHO) heeft daarom Age Friendly Cities in het leven geroepen en stimuleert lokale overheden om een omgeving te creëren waar mensen zelfstandig en gezond oud kunnen worden. Het Fonds voor Cultuurparticipatie haakt hierop aan met het programma 'Lang Leve Kunst. Op weg naar Age Friendly Cities'. Binnen dit programma verduurzaamt het Fonds projecten voor ouderen en stimuleert de initiatiefnemers een breed financieel draagvlak te creëren door gemeenten en bedrijfsleven te betrekken.  

Age Friendly Cultural Cities 2016

Vijf steden: Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Leeuwarden en Maastricht nemen deel aan het programma 'Lang Leve Kunst. Op weg naar Age Friendly Cities'. Zij  organiseerden – met steun van het Fonds voor Cultuurparticipatie - elk een manifestatie waarin zij hun visie als stad op het thema 'Ouderen en cultuurparticipatie' deelden met beleidsmakers (cultuur, zorg, welzijn), bedrijven uit de regio, ouderen en de pers. Deze manifestaties werden bovendien door een jury onder leiding van Hedy d'Ancona bezocht, om een indruk te krijgen van de activiteiten en de voortgang op het thema in de stad en deze te beoordelen. Een van de steden zal tijdens de slotmanifestatie tot winnaar van de BNG Bank Lang Leve Kunst Prijs worden uitgeroepen.

Slotmanifestatie

Het BNG Cultuurfonds hecht veel belang aan de samenwerking tussen verschillende domeinen en heeft de BNG Bank Lang Leve Kunst prijs in het leven geroepen voor de stad die het beste ouderen en cultuurparticipatie op de kaart zet. Op 23 november weten we welke stad winnaar is en het bedrag van 20.000 euro in ontvangst mag nemen.

Tijdens de inspirerende slotmanifestatie  neemt presentatrice Leoni Jansen u in een afwisselend programma mee langs de steden met filmimpressies van de manifestaties en interviews met de betrokkenen. Natuurlijk ontbreken de ouderen niet: live on stage zijn optredens van ouderen uit het hele land.

Meer informatie

Het programma is van 13.30 – 17.00 uur. Met na afloop een netwerkborrel. Het aantal  beschikbare plaatsen is beperkt. U kunt zich via deze link aanmelden.

 
Trefwoorden: Tags: Cultuur
Yes

 Content Query