Prijs voor meest belovende circustalent dankzij BNG Bank Circusprijs

  • update:  
  •  
Er is ontzettend veel circustalent in Nederland. Om deze jonge professionals een stap verder te helpen is de BNG Bank Circusprijs in het leven geroepen. De prijs gaat naar het meest veelbelovende talent dat dit jaar afstudeert aan één van de 2 HBO-circusopleidingen (Codarts in Rotterdam en Fontys Academy for Circus and Performance Art in Tilburg) in Nederland.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

De jury zal donderdag 6 april de eerste voorstellingen van de vierdejaarsstudenten van Fontys ACaPA beoordelen. Eind juni volgen de presentaties van de studenten in Rotterdam. 

4 acts nomineren

Uit alle afstudeerpresentaties worden 4 acts genomineerd. Zij krijgen een bijdrage om hun acts verder te ontwikkelen. In het najaar van 2017 presenteren zij hun resultaat op een speciale circusavond en dan kiest de jury een definitieve winnaar. De winnaar van de BNG Bank Circusprijs ontvangt een prijs van 6.000 euro en een reeks optredens in het land. 

Samenwerkingsverband

Sinds 2011 werken het BNG Cultuurfonds en de koepel van de Nederlandse jeugdcircussen Circomundo samen rond de jaarlijkse BNG Bank Circusprijs. In eerste instantie was de prijs bedoeld om een stimulans te geven aan producties van de Nederlandse jeugdcircussen. Per 2017 krijgt de prijs een nieuwe opzet waarmee meer aangesloten wordt op andere BNG Bank cultuurprijzen voor aanstormend talent op het gebied van literatuur, theater en dans.

Jury

De jury voor de BNG Bank Circusprijs 2017 bestaat uit:

  • 
Julie Descamps – Artistieke vorming Circuscentrum Vlaanderen, programmeur Smells Like Circus
  • Mat Meijs – Secretaris BNG cultuurfonds
  • Evertjan Mercier – Hand-to-hand artiest, Alumni Fontys ACaPA, Duo Zinzi&Evertjan
  • Nikkie Sneep-Snijders – Directie en trainer Circusgezelschap TwoB
  • Marc Eysink Smeets – bestuurslid Circomundo, directeur Festival Circolo

Trefwoorden: Tags: Cultuurfonds
Yes

 Content Query