Prijswinnaars van de BNG Bank Circusprijs 2014

  • update:  
  •  
De winnaars van de BNG Bank Circusprijs 2014 zijn op zaterdag 20 december 2014 tijdens een speciaal evenement in de theaterzaal van Circus Elleboog in Amsterdam bekend gemaakt.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Beste Jeugdcircus

Het jeugdcircus Nevermind uit Zoetermeer heeft dit weekend de BNG Bank Circusprijs 2014 voor Beste Jeugdcircus gewonnen. De prijs wordt uitgereikt aan het jeugdcircus met het beste plan voor een nieuwe voorstelling. Met het prijzengeld van 7.500 euro kan de voorstelling 'Vliegen & Vallen' worden gerealiseerd. 

Jong Talent Jeugdcircus

Het duo Luna & Marleen van Circus Santelli uit Groningen won met hun act 'De bezem en het korset' in de categorie Jong Talent Jeugdcircus. Zij ontvingen 1.000 euro om met professionals aan hun act te werken. 

 

 

 

 

 

Volgens de jury

Juryvoorzitter en secretaris van het BNG Cultuurfonds, Mat Meijs, zei over Circus Nevermind: “Vliegen & Vallen is een enthousiasmerend plan, met een interessante kruisbestuiving tussen verschillende (kunst)disciplines. De jury is nieuwsgierig naar Mandy Kemper als maakster en is te spreken over het feit dat zij de jongeren en externe personen actief bij het maakproces wil betrekken. Dit goed uitgewerkte, inhoudelijk sterke en vernieuwende plan kan andere jeugdcircussen en de circussector inspireren. De jury kijkt uit naar de première.”

Jurylid Cahit Metin, mede-oprichter van TENT Circustheaterproducties, sprak de jonge talenten toe na hun optredens en het juryberaad: “We hebben gekozen om de prijs toe te kennen aan Luna & Marleen, omdat zij naast de geweldige act die ze hebben neergezet duidelijk voor ogen hebben waar ze aan willen werken en met welke professionele artiesten zij aan de slag willen. De jury is van mening dat dat getuigt van zelfkennis en ambitie”.

Trefwoorden: Tags: Cultuur
 

 Content Query