Symposium ‘Erfgoed als samenspel’ & uitreiking BNG Bank Erfgoedprijs 2017

  • update:  
  •  
Op vrijdag 24 maart 2017 wordt tijdens een feestelijke uitreiking in Reuver, gemeente Beesel, bekend gemaakt wie de BNG Bank Erfgoedprijs 2017 wint: Breda, Den Haag, Hoorn, Oldenzaal of Zutphen. De BNG Bank Erfgoedprijs bestaat uit een bedrag van €25.000 en stimuleert gemeenten om materieel en immaterieel erfgoed breed op te nemen in beleid en praktijk.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

De uitreiking wordt dit jaar georganiseerd in gemeente Beesel (Limburg), winnaar van de BNG Bank Erfgoedprijs 2016. Voorafgaand aan de prijsuitreiking kunt u deelnemen aan het symposium 'Erfgoed als samenspel. De kracht van verbindend leiderschap voor communities en erfgoed'.

Wat zijn succesformules om gemeenschappen te versterken via erfgoed? Hoe komt het bijvoorbeeld dat de complete bevolking van Beesel actief betrokken is bij de monumenten, het Draaksteken en de keramiektraditie van het dorp? Wat is de rol van immaterieel erfgoed in een superdiverse context zoals de Kruiskade in Rotterdam? Met voorbeelden uit kleine en grote gemeenten, uit de Randstad én Limburg, zoeken we uit hoe verbindend leiderschap hierbij een rol speelt en wat dit oplevert.

Onderdeel van het symposium zijn een unieke bioscoopervaring en excursies. Tijdens deze excursies maakt u kennis met de community-aanpak van de gastgemeente en komen het gebouwde erfgoed en de levende tradities van de dorpen Beesel en Reuver aan bod. Het symposium wordt georganiseerd door Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed en Kunsten '92.

 

Trefwoorden: Tags: Cultuur
Yes

 Content Query