Symposium ‘Levendige binnenstad? Leegstand als kans' en uitreiking van de BNG Bank Erfgoedprijs 2016

  • update:  
  •  
Dit jaar wordt voor de zesde maal een cheque van € 25.000 uitgereikt aan de gemeente die erfgoed op de meest inspirerende wijze een structurele plaats geeft in haar beleid. De genomineerde gemeenten voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2016 zijn: Arnhem, Beesel, Haarlemmermeer, Heerlen en Tiel.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Voorafgaand aan de uitreiking van de BNG Bank Erfgoedprijs 2016 organiseert de gemeente Bergen op Zoom, winnaar van de prijs in 2014, samen met de provincie Noord-Brabant en Kunsten ’92, het symposium ‘Levendige binnenstad? Leegstand als kans!’ op donderdag 17 maart aanstaande van 12.00 tot 18.00 uur.

Bergen op Zoom weet ondanks een toenemende leegstand haar binnenstad vitaal aantrekkelijk te houden. Tijdens het symposium wordt de Bergse aanpak toegelicht, aan de hand van bijdragen van burgemeester, wethouders, ambtenaren en ondernemers en door excursies in de stad.

Over de vraag: ‘Hoe kan leegstand in relatie tot de vitaliteit van binnensteden, niet zozeer als bezwaar, maar vooral als kans worden gezien?’ gaan sprekers Cees-Jan Pen, Arno Boon en Henri Swinkels met bestuurders en ondernemers in discussie op landelijk, regionaal en lokaal niveau. Dagvoorzitter is Janita Tabak, o.a. voormalig wethouder Kampen (winnaar BNG Bank Erfgoedprijs 2013).

Meer informatie en programma

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave van de uitnodiging en het programma.

 

Trefwoorden: Tags: Cultuur
 

 Content Query