Tilburg winnaar BNG Prijs Beste Amateurkunst Gemeente 2012

  • update:  
  •  
Tilburg is uitgeroepen tot de winnaar van de BNG Prijs Beste Amateurkunst Gemeente 2012. Hiermee wint Tilburg een geldbedrag van 20.000 euro en de eer om op 2 juni de nationale Week van de Amateurkunst (WAK) feestelijk te openen.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

 

De jury roemt Tilburg omdat in deze gemeente amateurkunstenaars veel mogelijkheden krijgen om zich te ontwikkelen, anderen te ontmoeten, samen te werken en zich te laten zien. De gemeente biedt de amateurkunstenaars op laagdrempelige wijze advies en kennis.
De andere genomineerden voor de BNG Prijs Beste Amateurkunst Gemeente 2012 waren Deventer, Lelystad en Zaanstad. De prijs is bedoeld om gemeenten te stimuleren hun lokale amateurkunst optimaal te laten groeien en bloeien. Sinds 2011 wordt de BNG prijs jaarlijks uitgereikt.

Jury

De jury bestaat uit Anne van Driel (Volkskrant), Eric Holterhues (Triodos Investment Management), Mat Meijs (Cultuurfonds BNG), Cas Smithuijsen (Boekmanstichting) en Nicolien van Vroonhoven (De Culturele Zaak).

Cultuurfonds BNG

Het Cultuurfonds BNG heeft tot doel activiteiten te stimuleren op het gebied van kunst en cultuur die van betekenis zijn voor gemeenten en het gemeentelijk beleid. Het fonds heeft ook een prijs voor de gemeente die op de beste wijze erfgoed onder de aandacht brengt en prijzen voor jong talent op het gebied van literatuur en theater.

Week van de Amateurkunst

Van 2 tot en met 9 juni 2012 vindt voor de tweede keer de Week van de Amateurkunst (WAK) plaats. In meer dan honderd gemeenten worden optredens, workshops, exposities en andere creatieve activiteiten georganiseerd, zodat mensen kunnen laten zien wat ze doen of kennis kunnen maken met verschillende kunstvormen. Het is dé week waarin het plezier van amateurkunstbeoefening wordt gedeeld.

Trefwoorden: Tags: Cultuur
 

 Content Query