Twee nieuwe nominaties voor BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs

  • update:  
  •  
De voorstellingen Scheeps-Horeca van Jan Hulst & Kasper Tarenskeen/Frascati Producties en Bedtime Stories van Urland zijn genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs 2016. Daarmee zijn de eerste vijf nominaties bekend. 

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

 

​In december 2015 selecteerde de jury al de voorstellingen Smekelingen (Olivier Diepenhorst/Toneelschuur Producties), One (Lisa Verbelen/BOG) en De Familie Mansøn (Lars Doberman/Orkater/De Nieuwkomers). In de komende maanden zullen er nog meer nominaties volgen.

 

BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs   

De BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs wordt uitgereikt op 1 september 2016 in De Balie in Amsterdam, voorafgaand aan de officiële opening van het Nederlands Theater Festival. Deze prijs, ter stimulering van jong theatertalent tot 35 jaar, is met een bedrag van 45.000 euro de grootste theaterprijs van Nederland. De winnaar gaat met dit bedrag een nieuwe voorstelling maken.

Sinds 2014 werkt het BNG Cultuurfonds samen met het Nederlands Theater Festival, nadat het Theater Instituut Nederland en Bureau Promotie Podiumkunsten noodgedwongen de deuren moesten sluiten. De samenwerking loopt ten minste nog tot en met dit jaar.

meer informatie over De genomineerden

Trefwoorden: Tags: Cultuur
 

 Content Query