Enerverende producties in De Fabrique in Maarssen

  • update:  
  •  
Vrijdagavond 3 oktober 2014 werd de vierde voorstelling van het jubileumproject Eeuwige Jeugd in de De Fabrique in Maarssen opgevoerd. Relaties van BNG Bank en het BNG Cultuurfonds genoten van de combinaties van dans, muziek en theater uit Flevoland, Noord-Holland en Utrecht. Een impressie van de avond.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Parade Paden

In Parade Paden werd een narratieve zoektocht door de depots van een denkbeeldig museum verweven met dans, muziek en geluid. De parade van het leven die als een eeuwig draaiende carrousel aan ons voorbij trekt, ons meesleurt en ons met elkaar verbindt.

 

Door choreograaf Minke Elisa Brands, beeldend kunstenaar Nanette Smeets, fotograaf Maria Stijger en componisten/geluidsontwerpers Thijs Koerselman en Maurits Overdulve.

NU is voorbij

In NU is voorbij kwam een impulsieve, filosofische mixed media wervelstorm voorbij over de huidige ‘eeuwige jeugd’ generatie en de tegenstrijdigheden als je altijd in het NU wilt zijn.

 

Twee onderzoekers lieten elkaar spelenderwijs dingen zien, elkaar afkappend vanuit enthousiasme voordat het getoonde afgelopen is, om mooie dingen te delen.

Door muzikant Jolle Roelofs en acteur Tjebbe Roelofs, onder de naam Dutch Vinex Wonder Boys, regisseur Paul van der Laan.

Mare Nocturnum

Een duister en poëtisch spektakel over de diepzee, prikkelde alle zintuigen. Acteurs speelden voor een groot 3D-film scherm, iedereen duizenden mijlen onder water.

Door Gover Meit (scenario en regie) en kunstenaarsduo Steven Bos & Susan Lanting (3D-film productie en vormgeving).

 

Trefwoorden: Tags: Jubileum; Eeuwige jeugd
 

 Content Query