Uitreiking BNG Bank Circusprijs 2017 in Tilburg

  • update:  
  •  
Op donderdag 19 oktober staat Tilburg in het teken van circus, een fijne opwarmer voor wanneer Festival Circolo er in 2018 neerstrijkt. De BNG Bank Circusprijs wordt voor het eerst uitgereikt aan één van de meest talentvolle acts van de circusopleiding Codarts Circus Arts of Fontys ACApA in De NWE Vorst in Tilburg.

Inhoudsopgave

Contents

Automatic
Een vijfkoppige jury bestaande uit Julie Descamps, Nikki Sneep-Snijders, Evertjan Mercier, Mat Meijs en Marc Eysink Smeets velt het oordeel en heeft alle acts van de opleidingen bekeken en beoordeeld. De vier genomineerden kregen de mogelijkheid hun act in de zomermaanden verder te ontwikkelen. De uiteindelijke winnaar ontvang een cheque van € 6.000,- en een drietal speelplekken op gerenommeerde circusfestivals.

De Genomineerden

  • Liza van Brakel: zij heeft de nieuwe circusvorm ‘Jugglobatics’ ontwikkeld door jongleren en vloeracrobatiek te combineren;
  • Familiar Faces: een partneracrobatiek kwartet waar dans, theater en acro instrumenten zijn om de wereld beter te begrijpen;
  • Naomi Bratthammer: zij is een fragiel meisje dat zich graag in de nok van het theater schuilhoudt, hoog boven de grond in twee touwen;
  • Laure Osselin: zij is met haar clowneske trapeze act een verfrissende verschijning waarvan iedereen op het puntje van zijn stoel gaat zitten.

Programma

Op donderdag 19 oktober om 20 uur vindt de avond met prijsuitreiking plaats. Naast de vier genomineerde acts is Michiel Deprez als special guest aan het programma toegevoegd. Hij is in 2015 afgestudeerd aan de circusopleiding in Tilburg. Onlangs won hij de Jong Theater Prijs op Theaters Aan Zee in het Belgische Oostende.

De BNG Bank Circusprijs

De BNG Bank Circusprijs is in het leven geroepen om aanstormend talent te stimuleren én te ondersteunen zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen. De Circusprijs heeft in 2017 haar bestaansrecht gevonden.

Meer informatie

Trefwoorden: Tags: Cultuur
Yes

 Content Query