Uitreiking BNG Bank Theaterprijs tijdens opening Nederlands Theater Festival

  • update:  
  •  
Donderdag 6 september opent het Nederlands Theater Festival met de Staat van het Theater, de traditionele openingsspeech die de start van het nieuwe theaterseizoen markeert. Voorafgaand aan de Staat wordt de BNG Bank Theaterprijs uitgereikt, de grootste theaterprijs van Nederland voor nieuwe makers.

Inhoudsopgave

Contents

No
Genomineerden 2018 BNG Bank Theaterprijs

BNG Bank Theaterprijs

Bij de opening van het Nederlands Theater Festival reikt het BNG Cultuurfonds jaarlijks de BNG Bank Theaterprijs uit. De prijs is in het leven geroepen ter stimulering van jong theatertalent tot 35 jaar. De winnaar ontvangt een bedrag van 45.000 euro voor het hernemen van de winnende voorstelling langs Nederlandse theaters en/of investering in een nieuwe productie. 

Staat van het Theater

In de Staat van het Theater reflecteert een prominent persoon uit de theaterwereld op actuele ontwikkelingen binnen en buiten de theatersector. Dit jaar wordt de Staat van het Theater uitgesproken door de Vlaamse acteur/regisseur Chokri Ben Chikha.

Nederlands Theater Festival

Het Nederlands Theater Festival toont van 6 t/m 16 september de beste voorstellingen van het moment, reikt vele prijzen uit, laat succesvolle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van theater zien, staat vooraan in het gesprek over de rol van theater in de samenleving en laat grenzen tussen verschillende kunstdisciplines vervagen.

Het openingsprogramma is gratis toegankelijk.


Trefwoorden: Tags: Cultuurfonds; Cultuur
Yes

 Content Query