Uitreiking van de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs 2019

Welke 'Age Friendly Cultural City' wordt winnaar op 4 november?

Inhoudsopgave

Contents

Automatic

Zes gemeenten: Alkmaar, Amersfoort, Haarlem, Helmond, ’s-Hertogenbosch en Middelburg e.o. nemen deel aan het programma Age Friendly Cultural Cities 2018-2019. Het doel is om een actief kunst- en cultuuraanbod voor ouderen te ontwikkelen en te verduurzamen. Aan dit tweejarige programma is ook een prijs verbonden: de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs 2019.

Prijs

Een vijfkoppige jury, onder leiding van Hedy d'Ancona, heeft alle steden bezocht en maakt op maandag 4 november 2019 de winnaar bekend. Deze ontvangt tijdens de slotmanifestatie de BNG Bank Lang Leve Kunstprijs, ter waarde van 20.000 euro.

Programma

Presentatrice Noraly Beyer leidt het publiek door het gevarieerde en inspirerende programma. Alle Age Friendly Cultural Cities krijgen de gelegenheid om de stad en het kunstaanbod te presenteren. Daarnaast zijn er bijzondere 'TED' lezingen over de thema’s: hoe bewijs je dat kunst effect heeft op ouderen en hoe kun je kunst en cultuur toegankelijk maken voor moeilijk te bereiken ouderen.

Praktisch

De slotmanifestatie vindt plaats op maandag 4 november, van 13:30 tot 17:00 uur met aansluitend een borrel, in Theater de Kom in Nieuwegein. Je bent welkom vanaf 13:00 uur.

Aanmelden

Laat je ons voor 16 september weten of je erbij bent? Meld je aan via deze link. Graag tot ziens in Nieuwegein!

Trefwoorden: Tags: Cultuur
Yes

 Content Query